„Storm Shadow a venit în vizită”. Ucrainenii au ucis un comandant rus de rang înalt lângă Berdiansk

  • 11 Iulie 2023 15:32
„Storm Shadow a venit în vizită”. Ucrainenii au ucis un comandant rus de rang înalt lângă Berdiansk

Un comandant rus de rang înalt, generalul-locotenent Oleg Țokov, a fost ucis marți în apropierea orașului Berdiansk, ocupat de ruși, în sudul regiunii Zaporojie, au declarat oficiali ucraineni, potrivit CNN, scrie digi24.ro.

„Raportăm că astăzi, în zona Berdiansk, generalul-locotenent rus Țokov Oleg Iurievici a fost ucis”, a declarat Petro Andriușcenko, consilier al primarului ucrainean al Mariupolului, Vadim Boicenko.

Primarul nu locuiește în prezent în Mariupol, care se află sub control rusesc. „În septembrie 2022, el (Țokov) fusese deja rănit, dar a supraviețuit”, a spus Andriușcenko, adăugând că acum moartea comandantului rus „este un fapt”.

Țokov a fost omorât cu o racheta Storm Shadow

Un alt oficial ucrainean, Iuri Misiaghin, care este membru al parlamentului ucrainean, a comentat și el despre moartea comandantului. „În sud, în zona ocupată Berdiansk, la 11 iulie 2023, generalul-locotenent rus Oleg Iurievici Țokov a fost ucis”, a spus Misiaghin. „Racheta britanică Storm Shadow a venit în vizită cu precizie”, a adăugat el, fără a detalia mai multe.

Autoritățile de la Kremlin nu au confirmat deocamdată despre moartea generalului Țokov.

CNN precizează că nu poate verifica în mod independent rapoartele despre moartea lui Oleg Țokov.


 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:2,06 m/s
Mon
17
Tue
19
Wed
16
Thu
13
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău