“STOP Dodon”! O acțiune de protest împotriva președintelui a fost organizată de Mișcarea Politică „Unirea”

  • 23 Februarie 2020 14:42
“STOP Dodon”! O acțiune de protest împotriva președintelui a fost organizată de Mișcarea Politică „Unirea”

“STOP Dodon”! O acțiune de protest împotriva șefului statului a fost organizată de Mișcarea Politică „Unirea”. Protestul s-a desfășurat la monumentul “Ștefan cel Mare și Sfânt” din centrul Capitalei. Ulterior, manifestații au mers spre ambasada Federației Ruse la Chișinău.

 „Aici este ambasada Federației Ruse, dar, de fapt, este staff-ul electoral al lui Igor Dodon și al Partidului Socialiștilor pe care ei încearcă să-l promoveze pentru un nou mandat de președinte al Republicii Moldova. Este în puterea noastră să nu admitem acest lucru”, a declarat liderul Uniunii Salvați Basarabia, Valeriu Munteanu.

În fața ambasadei Federației Ruse la Chișinău, participanții la protest au scandat “Armata rusă, afară” .

Nu putem spune că suntem stat independent având în vedere că pe acest teritoriu este staționată o armată de ocupație. Deși, există documente naționale și internaționale privind retragerea necondiționată a trupelor rusești , totuși, ele rămân, pentru că reușesc prin a promova persoane care apără interesele strategice ale Federației Ruse.Noi trebuie să constituim o putere mare pentru ca Igor Dodon să nu acceadă la prezidențiale”, a menționat membra Mișcării Politice “Unirea”, Vitalia Pavlicenco.

Reprezentanții Președinției și Ambasadei Federației Ruse la Chișinău nu au comentat, deocamdată, protestul unioniștilor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:0 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău