„Șeherezada”, super-iahtul care i-ar aparține lui Putin, a fost confiscat de autoritățile italiene

  • 07 Mai 2022 09:30
„Șeherezada”, super-iahtul care i-ar aparține lui Putin, a fost confiscat de autoritățile italiene

Autoritățile italiene au confiscat vineri super-iahtul „Șeherezada” despre care se crede că ar aparține chiar președintelui Vladimir Putin, relatează CNN, potrivit DIGI24.ro.

Potrivit unui comunicat de presă emis vineri de poliția financiară a țării, iahtul Șeherezada (Scheherazade, potrivit numelui originar dat de constructorul german) a fost investigat încă din luna martie pentru posibile legături cu guvernul rus, iar aceste cercetări „au evidențiat prezența unor legături economice și de afaceri semnificative” între proprietarul iahtului și „elemente proeminente ale guvernului rus”.

Proprietarul iahtului - al cărui nume nu a fost dezvăluit - are, de asemenea, legături cu alți cetățeni ruși incluși pe lista UE a oligarhilor sancționați pentru „acțiuni care compromit sau amenință integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei”, potrivit poliției italiene.

„Pe baza acestor elemente, Comisia pentru Securitate Financiară a propus Consiliului Uniunii Europene includerea acestei persoane pe lista menționată anterior”, precizează comunicatul de presă, notează sursa citată

Ministrul italian de finanțe, Daniele Franco, a emis un decret prin care nava, care este înregistrată în Insulele Cayman, nu are voie să părăsească portul italian Marina di Carrara, din Toscana, acolo unde este ancorată, pentru reparații, încă din luna septembrie.

Cum arată mega-iahtul „Șeherezada”

Șantierul Marina di Carrara este aproape de Forte dei Marmi, o destinație de vacanță luxoasă, frecventată de oligarhi ruși. Mulți dintre ei și-au cumpărat aici vile și resorturi pe plajă.

Super-iahtul, cu o lungime de 140 de metri, are șase etaje și întrece cu mult orice ambarcațiune din portul Marina di Carrara. Se spune că iahtul ar avea un SPA, mai multe piscine, două heliporturi, șemineu cu lemne și o masă de biliard special proiectată. Un ring de dans retractabil s-ar transforma în piscină, iar la baie ar fi robinete de aur.

Vasul ar valora peste 700 de milioane de dolari și de mai multe luni planează misterul în legătură cu proprietarul său.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:98 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău