„Se apropie momentul represaliilor”. Coreea de Nord va lansa 12 milioane de bilețele cu imagini insultătoare ca răspuns la baloanele trimise de Sud

  • 22 Iunie 2020 13:45
„Se apropie momentul represaliilor”. Coreea de Nord va lansa 12 milioane de bilețele cu imagini insultătoare ca răspuns la baloanele trimise de Sud

„Se apropie momentul represaliilor”, a anunțat Coreea de Nord, amenințând să răspundă pe măsură militanților sud-coreeni care au lansat baloane peste graniță de care au agățat produse de consum, bani sau mesaje destinate nord-coreenilor, scrie New York Times, potrivit DIGI24.ro.

Cele 12 milioane de bilețele au fost deja tipărite, iar 3.000 de baloane sunt gata să le trimită peste granița dintre cele două țări, potrivit agenției de presă de stat de la Phenian, notează sursa citată.

Pe bilețelele de propagandă sunt imagini insultătoare cu președintele sud-coreean, poze cu rachete în lansare și lozinci împotriva dușmanilor regimului comunist din nord. Aceasta este o tactică veche folosită de disidenții nord-coreeni din Coreea de Sud, pentru a răspândi pestre frontieră informații interzise, precum cele despre situația drepturilor omului și adevărul despre dinastia Kim.

"Cea mai mare lansare de pliante împotriva inamicului este aproape completă", a informat agenția de presă din Coreea de Nord, adăugând că editurile și tipografiile din Phenian au tipărit 12 milioane de pliante, iar cele din provincii pregătesc alte câteva milioane.

Tensiunile dintre Nord și Sud au reizbucnit la începutul lunii iunie, după ce activiștii sud-coreeni au trimis baloane cu bani și produse de consum în Nord. Această practică a provocat mânia lui Kim Yo-jong, influenta soră a liderului Kim Jong-un, cea care ocupă un loc important în cadrul regimului autoritar de la Phenian. 

Kim Yo-jong a amenințat că va renunța la pactul de neagresiune dintre cele două Corei și că va închide biroul de legătură Nord-Sud. Ulterior, pe 16 iunie, Phenianul ar fi aruncat în aer intenționat biroul de legătură dintre cele două țări, potrivit presei din Coreea de Sud.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:58 %
Vint:1,03 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău