„Scandalul insulina” | AMDM a retras STRIM din Nomenclatorul de stat

  • 09 August 2019 19:33
„Scandalul insulina” | AMDM a retras STRIM din Nomenclatorul de stat

Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale (AMDM) a retras din Nomenclatorul de stat ambele forme ale produsului medicamentos STRIM.

„Numărul de reacții adverse raportate la AMDM a crescut, iar dinamica este în scădere. La ora actuală, sunt înregistrate 101 notificări. AMDM a continuat să monitorizeze activ semnalul de siguranță, efectuând vizite de lucru în teritoriu pentru a evalua detaliile și cauzalitatea notificărilor de reacții adverse survenite în urma administrării produsului STRIM. Activitățile de monitorizare vor continua, iar ședință comună cu Comisia de specialitate a Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale va fi stabilită în perioada imediat următoare”, se menționează în comunicatul instituției.

Amintim că secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Boris Gâlca a dezvăluit că licitația de la sfârșitul anului trecut, organizată pentru achiziționarea insulinei, ar fi fost desfășurată cu încălcări. Biosimilarul STRIM, cumpărat de autorități, ar fi de calitate dubioasă.

Ulterior, Centrul Național Anticorupție (CNA) a deschis un dosar pentru a investiga cum a avut loc achiziția pentru procurarea insulinei. După deschiderea acestui dosar, șeful Centrului de Achiziții Publice Centralizate în Sănătate, Ivan Antoci, a fost demis.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
10,52
Câțiva nori
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău