„Satul European”: Locuitorii din Șeptelici, raionul Soroca, au acces la apă potabilă

  • 03 Noiembrie 2023 11:39
„Satul European”: Locuitorii din Șeptelici, raionul Soroca, au acces la apă potabilă

Peste 1100 de locuitori din Șeptelici, raionul Soroca, au acces la apă potabilă de calitate. Proiectul a fost inclus în Programul „Satul European" și pentru implementarea acestuia Guvernul a investit 9,7 milioane de lei (485 de mii de euro), transmite MOLDPRES.

Cu acești bani, au fost construite peste 20 km de rețele de apeduct, asigurând distribuția apei în întreaga localitate. De asemenea, au fost instalate două turnuri de apă. Cu o presiune stabilă și o rezervă adecvată, distribuția apei către casele și gospodăriile din sat este acum mai eficientă. 

Totodată, și siguranța apei potabile a fost o prioritate a proiectului. Prin construcția a două stații de tratare a apei, aceasta este supusă unor procese riguroase de curățare și purificare. 

„Succesul din Șeptelici reprezintă mai mult decât infrastructura de apă. Acesta reprezintă spiritul nostru comunitar, forța noastră colectivă și capacitatea de a face schimbări pozitive atunci când lucrăm împreună. Această realizare ne arată că avem puterea de a depăși orice obstacol și că, prin solidaritate și determinare, putem crea un viitor mai bun pentru Moldova”, a spus Mihail Croitoru, directorul Oficiului Național de Dezvoltare Regională și Locală.

Programul „Satul European” cuprinde 497 de proiecte. Până în prezent, în cadrul acestuia, au fost implementate proiecte de construcție a apeductelor în 55 de localități ale țării.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
9,96
Nori împrăștiați
Umiditate:84 %
Vint:5,66 m/s
Sat
11
Sun
10
Mon
7
Tue
6
Wed
6
Arhivă Radio Chișinău