„Satul European”: Locuitorii din comuna Dărcăuți, raionul Soroca, beneficiază de acces la apă potabilă

  • 26 Ianuarie 09:30
„Satul European”: Locuitorii din comuna Dărcăuți, raionul Soroca, beneficiază de acces la apă potabilă

Locuitorii din comuna Dărcăuți, raionul Soroca beneficiază de acces la apă potabilă, după ce a fost finalizat proiectul de construcție a sistemelor interne de aprovizionare cu apă. Lucrările au fost efectuate în cadrul unui proiect inclus în Programul „Satul European”, transmite MOLDPRES.

Inițiativa a beneficiat de o investiție de peste nouă milioane de lei (450 de mii de euro) din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională și Locală (FNDRL). Prin implementarea proiectului, au fost construiți peste 17 kilometri de sistem de apeduct. De asemenea, au fost realizate 406 conectări individuale, asigurându-se astfel că atât gospodăriile rezidențiale, cât și agenții economici și instituțiile publice din comună, beneficiază de apă potabilă.

Astfel, circa 1200 de locuitori, precum și șase instituții publice, au acum acces la apă.

Potrivit Oficiului Național de Dezvoltare Regională și Locală, până în prezent, în 64 de localități din țară au fost construite sisteme de apeduct și canalizare prin intermediul Programului „Satul European”. Pentru modernizarea infrastructurii de apă și canalizare, au fost aprobate 155 de proiecte dintr-un total de 497. Dintre acestea, 279 au fost deja finalizate. Termenul de realizare a tuturor proiectelor s-a prelungit până la sfârșitul lunii iunie curent.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
16,24
Cer senin
Umiditate:59 %
Vint:2,06 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău