„Satul European Expres”: 76 de localități beneficiază de zone de agrement modernizate

  • 06 Decembrie 2023 16:14
„Satul European Expres”: 76 de localități beneficiază de zone de agrement modernizate

Un număr de 76 de localități din țară beneficiază deja de zone de agrement modernizate, în principal prin construirea căilor de acces către principalele instituții publice, precum și amenajarea terenurilor de joacă. Lucrările au fost efectuate în cadrul programului „Satul European Expres”, transmite MOLDPRES.

Un exemplu în acest sens este scuarul proaspăt reamenajat din satul Ratuș, raionul Criuleni. Cu o finanțare de aproape 334 mii de lei (16,7 mii de euro) din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională Locală, în localitate a fost renovat parcul din apropierea Casei de Cultură.

Programul național „Satul European Expres” este o continuitate a Programului „Satul European” și a fost lansat la inițiativa președintelui Maia Sandu cu scopul de a permite localităților să implementeze proiecte rapide, în maximum șase luni, care necesită mai puține resurse financiare.

Acesta include 399 de proiecte de modernizare a infrastructurii în satele din Republica Moldova, iar 154 dintre acestea au fost finalizate până în prezent.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
24,24
Cer senin
Umiditate:27 %
Vint:5,66 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
18
Tue
19
Arhivă Radio Chișinău