„Revista „Limba Română” – Trei decenii de la fondare” - expoziție de ediții periodice la Biblioteca Națională

  • 18 Octombrie 2021 14:51
„Revista „Limba Română” – Trei decenii de la fondare” - expoziție de ediții periodice la Biblioteca Națională

Biblioteca Națională a Republicii Moldova invită doritorii să viziteze expoziția de ediții periodice „REVISTA „LIMBA ROMÂNA” – TREI DECENII DE LA FONDARE”.

Fondată în anul 1991, la Chișinău, revista de știință și cultură „Limba Română” și-a asumat sarcina de a contribui la revigorarea limbii oficiale a statului Republica Moldova, la repunerea în circuit a valorilor culturale naționale interzise în Basarabia timp de o jumătate de secol. Publicația a abordat în mod constant diverse aspecte privind identitatea etnică și lingvistică a românilor basarabeni, contribuind la promovarea normelor limbii române standard, la evaluarea patrimoniului spiritual național ca premisă necesară în procesul de integrare europeană, la stimularea dialogului intercultural etc. Destinată unui cerc larg de cititori, și în primul rând profesorilor de română, studenților de la facultățile de litere, liceenilor și elevilor, Limba Română a fost concepută ca o publicație de sinteză (limbă, literatură, folclor, estetică, istorie, artă etc.), având rolul de a-i aduna împreună pe toți cei care, sfidând captivitatea vechilor dogme imperial-bolșevice, doreau să-și exercite nestingherit și cu demnitate dreptul de a-și afirma autentica lor identitate națională.  Pe parcursul a trei decenii,revista „Limba Română” a reușit să devină, prin ținuta științifică și stilul elevat, un indispensabil instrument de lucru pentru cercetători, pentru cadrele didactice din Republica Moldova, un ajutor eficient pentru toți cei interesați de cunoașterea temeinică a limbii materne, de trecutul, prezentul și dinamica dezvoltării limbii, literaturii și culturii române.

În expoziție sunt expuse circa 130 de numere a revistei din diferiți ani de apariție.

Expoziția poate fi vizitată de la 15 octombrie până la 1 noiembrie 2021 în spațiul expozițional, etajul II, blocul central (str. 31 August 1989, nr. 78 „A”) cu respectarea tuturor măsurilor legale și a recomandărilor făcute de autorități, pentru prevenirea și reducerea răspândirii pandemiei de COVID-19.  

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
19,4
Câțiva nori
Umiditate:57 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău