''Răul'' nu va putea distruge Ucraina, spune Zelenski; bombardamentele continuă la Mariupol

  • 24 Aprilie 2022 12:43
''Răul'' nu va putea distruge Ucraina, spune Zelenski; bombardamentele continuă la Mariupol

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski s-a angajat duminică într-un mesaj difuzat de Paștele ortodox că "răul" nu va putea distruge Ucraina și s-a rugat pentru o "copilărie, tinerețe și bătrânețe fericite" pentru toți copiii ucraineni, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

"Credem în continuare în victoria Ucrainei și suntem convinși că nu vom fi distruși de nicio hoardă ori răutate", a spus Zelenski, în mesajul video în care este arătat în fața celebrei catedrale Sfânta Sofia din Kiev, la exact două luni după lansarea invaziei forțelor ruse.

"Dă-Le fiecărui băiat și fiecărei fete o copilărie, o tinerețe și o bătrânețe fericite, să uite măcar un pic din copilăria îngrozitoare din timpul războiului. (...) Ai grijă de mamele noastre, dă-le putere celor care așteaptă un fiu sau o fiică să se întoarcă din război, dă-le forță celor care din păcate nu-și vor vedea copilul întors de pe front", a spus Zelenski.

Consilierul prezidențial Mihailo Podoliak a afirmat la rândul său duminică pe Twitter că forțele ruse continuă să bombardeze Mariupolul și a îndemnat Moscova să accepte un "armistițiu real de Paște".

Acesta a cerut totodată stabilirea "imediată" a unui coridor umanitar pentru civili și organizarea unei runde speciale de negocieri pentru a facilita "schimbul de soldați și civili".

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
26,63
Cer senin
Umiditate:16 %
Vint:6,17 m/s
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
19
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău