„Pro Moldova” propune mai multe măsuri pentru controlul pandemiei COVID-19

  • 25 Iunie 2020 13:18
„Pro Moldova” propune mai multe măsuri pentru controlul pandemiei COVID-19

Grupul parlamentar ”Pro Moldova”, a prezentat astăzi, în cadrul unui briefing, un set de măsuri pentru controlul pandemiei de COVID-19 în R. Moldova.

Acestea au fost elaborate de comun cu specialiștii în virusologie, epidemiologi și medici implicați în tratarea bolnavilor infectați cu noul coronavirus, și conțin patru obiective mari și 12 sub-obiective. Acestea se referă la reluarea controlul asupra virusului prin implementarea unor măsuri privind limitarea răspândirii maladiei: testări în masa, achiziționarea testelor, instruirea cetățenilor, separarea fluxurilor de persoane în spitale și fortificarea capacităților de monitorizare epidemiologică.

Un alt obiectiv ține de motivarea personalului medical și dublarea salariilor pentru aceștia și achitarea imediată a 16.000 de lei și oferirea indemnizațiilor unice de 100.000 de lei familiilor doctorilor decedați.

La fel, documentul, elaborat sub forma unei Hotărâri de Guvern, prevede asigurarea rezervei de cadre, includerea rezidenților în procesul de tratament și recalificarea personalului existent.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău