Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a avut o convorbire telefonică cu fostul lider american Donald Trump

  • 20 Iulie 11:15
Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a avut o convorbire telefonică cu fostul lider american Donald Trump

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a anunțat că a avut o convorbire la telefon cu fostul lider american Donald Trump, în special despre sprijinul Washingtonului pentru Kiev, transmite RADOR.

Potrivit sursei, Volodimir Zelenski a postat un mesaj pe contul său de X, în noaptea de vineri spre sâmbătă, în care a menționat că, în timpul conversației telefonice cu Donald Trump, au convenit și asupra unei întâlniri bilaterale.

Liderul de la Kiev a menționat că apelul telefonic a fost inițiat "pentru a-l felicita pe Donald Trump pentru nominalizarea sa drept candidat al Partidului Republican la alegerile prezidențiale din SUA și pentru a condamna tentativa șocantă de asasinat din Pennsylvania".

"I-am urat putere și siguranță absolută în viitor" - a scris Volodimir Zelenski. Președintele a mai remarcat "sprijinul crucial bipartizan și bicameral din partea Statelor Unite în protejarea libertății și independenței națiunii ucrainene".

"Ucraina va fi întotdeauna recunoscătoare Statelor Unite pentru ajutorul acordat în întărirea capacității noastre de a rezista terorii rusești. Atacurile rusești asupra orașelor și satelor noastre continuă în fiecare zi" - a menționat Volodimir Zelenski.

În plus, președintele Ucrainei a informat că a convenit cu Donald Trump să discute "în cadrul unei întâlniri personale despre ce pași pot face o pace justă și cu adevărat durabilă".

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
1,24
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:0,51 m/s
Sat
6
Sun
8
Mon
9
Tue
11
Wed
12
Arhivă Radio Chișinău