„Povestea unui om leneș”, mini-turneu al Teatrului pentru Copii și Tineret „Luceafărul" Iași în satele din R.Moldova

  • 01 Mai 2018 09:15
„Povestea unui om leneș”, mini-turneu al Teatrului pentru Copii și Tineret „Luceafărul

Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu" la Chișinău organizează un mini-turneu al Teatrului pentru Copii și Tineret „Luceafărul" Iași în Republica Moldova, cu spectacolul Povestea unui om leneș în regia lui Constantin Brehnescu, în perioada 1-3 mai 2018. Reprezentațiile vor avea loc în localitățile din nord-vestul Republicii Moldova, Sângerei, Coșcodeni și Ungheni, conform următorului program:

1 mai, ora 15.00 - Casa de cultură din Sângerei 

2 mai, ora 15.00 - Casa de cultură din Coșcodeni

3 mai, ora 15.00 - Casa de cultură din Ungheni

POVESTEA UNUI OM LENEȘ

Regia și scenariul: Constantin Brehnescu

Scenografia: Viorica Perju

Muzica: Radu Ștefan

Scenariul realizat de Constantin Brehnescu pornește de la întîmplările pline de umor și morală cu omul care este într-atît de comod încât nici măcar posmagii nu și-i înmoaie. Dramatizarea include însă și alte fragmente din povestirile cu tâlc ale lui Ion Creangă, ideea mizanscenei fiind de a educa prin sublinierea ironică a defectelor umane. Versiunea scenică este una cu iz popular, în stilul inconfundabil al literaturii lui Ion Creangă. 

Echipa de realizatori pentru Povestea unui om leneș este alcătuită din Constantin Brehnescu (regia), Viorica Perju (scenografia), Radu Ștefan (muzica) și actorii: Doina Iarcuczewicz, Iulia Deloiu Trif, Raluca Pintilie, Ionela Arvinte, Carmen Mihalache, Toma Hogea, Raluca Mihalache, Viorel Vârlan, Adrian Diaconu, Cătălin Cucu, Cristian Gheorghiu și Paul Sobolevschi.

Parteneri media: TVR Moldova, Radio Chișinău și Radio Datina

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
13,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:75 %
Vint:3,6 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău