#postBrexit | Liderii UE vor semna miercuri acordul comercial cu Regatul Unit

  • 29 Decembrie 2020 20:10
#postBrexit | Liderii UE vor semna miercuri acordul comercial cu Regatul Unit

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și președintele Consiliului European, Charles Michel, vor semna miercuri, la ora 09.30 (08.30 GMT) acordul post-Brexit încheiat cu Londra, a anunțat marți, pe Twitter, o purtătoare de cuvânt a executivului european, relatează AFP și dpa, preluat de Agerpres.

Cele 27 de state membre au deschis marți calea către aplicarea provizorie a acordului de la 1 ianuarie. Într-o așa-numită procedură scrisă, niciunul dintre ambasadorii UE nu a obiectat la aplicarea provizorie a acordului, ceea ce face posibilă semnarea acordului de către liderii UE.

Aplicarea provizorie a acordului de ultimă oră este necesară pentru că Parlamentul European urmează să-i dea undă verde în luna ianuarie, întrucât nu a avut timp să facă acest lucru în decembrie.

Ursula von der Leyen și Charles Michel vor semna acordul miercuri dimineață, potrivit purtătoarei de cuvânt a Comisiei, Dana Spinanț.

Potrivit unor relatări din media, documentul semnat va fi transportat în Regatul Unit de Forțele regale aeriene britanice, iar apoi va fi semnat și de premierul Boris Johnson.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora exactă * Știri
Meteo Chișinău
8,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:4,63 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
8
Mon
7
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău