„Pierderi stupide”: Furie în Rusia după ce sute de soldați ruși ar fi fost uciși sau răniți în atacul ucrainean din Makiivka

  • 03 Ianuarie 2023 17:46
„Pierderi stupide”: Furie în Rusia după ce sute de soldați ruși ar fi fost uciși sau răniți în atacul ucrainean din Makiivka

Bloggerii militari ruși de profil înalt reacționează cu furie – și, în mod vizibil, furia lor este îndreptată în mare parte împotriva conducerii militare a Moscovei, care a admis ieri, într-un gest rar, că peste 60 de soldați ruși au fost uciși în noaptea de Anul Nou în urma unui atac ucrainean cu rachete HIMARS care a vizat o clădire din orașul ocupat Makiivka, potrivit Sky News.

Ucraina a susținut că 400 de soldați ruși au murit în acest atac, iar imagini neverificate publicate pe rețelele de socializare arată că fosta școală ucraineană a fost practic distrusă, scrie G4Media. 

„Ceea ce s-a întâmplat în Makiivka este oribil”, a scris Arhanghelul Spetznaz Z, un blogger militar rus cu peste 700.000 de abonați pe aplicația de mesagerie Telegram.

„Cui i-a venit ideea de a plasa personalul în număr mare într-o singură clădire, unde chiar și un prost înțelege că, dacă se lovește cu artileria, vor fi mulți răniți sau morți?”, a scris el.

Comandanților „nu le pasă deloc” de muniția depozitată în dezordine pe câmpul de luptă, a mai spus el.

Între timp, Igor Girkin, un fost comandant al trupelor pro-ruse din estul Ucrainei, a declarat că sute de persoane au fost ucise sau rănite.

Politicienii ruși au vorbit, de asemenea, despre incident, Grigori Karasin, membru al Senatului rus, solicitând o „analiză internă exigentă”.

Serghei Mironov, legislator și fost președinte al Senatului, camera superioară a Rusiei, a cerut răspunderea penală a oficialilor care au „permis concentrarea de personal militar într-o clădire neprotejată” și a „tuturor autorităților superioare care nu au asigurat un nivel de securitate adecvat”.

Între timp, Andrei Medvedev, vicepreședintele Dumei orașului Moscova și jurnalist pro-Kremlin, a declarat că autoritățile trebuie să prețuiască viețile rușilor.

„Fie o persoană are cea mai mare valoare – și atunci pedepse pentru pierderi stupide de personal, ca și pentru trădarea patriei -, fie țara este terminată”, a scris Medvedev pe aplicația de mesagerie Telegram.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:3,09 m/s
Mon
21
Tue
22
Wed
20
Thu
21
Fri
23
Arhivă Radio Chișinău