Pentagonul confirmă un acord cu Boeing pentru două aeronave prezidențiale 747-8

  • 13 Decembrie 2017 18:59
Pentagonul confirmă un acord cu Boeing pentru două aeronave prezidențiale 747-8

Pentagonul și compania Boeing au ajuns la un acord cu privire la cele două viitoare avioane prezidențiale Air Force One, a indicat miercuri pentru AFP o purtătoare de cuvânt al fabricantului.

'US Air Force a comandat două avioane 747-8 companiei Boeing', a menționat purtătoarea de cuvânt, fără a oferi detalii cu privire la prețul achiziției.

Președintele american Donald Trump a criticat anul trecut prețul, considerat de el ca prohibitiv, al avioanelor destinate să le înlocuiască pe cele utilizate în prezent.

O sursă apropiată dosarului a explicat însă că, în cursul verii, a fost găsită o soluție, Boeing propunând Pentagonului să-i vândă două aeronave 747-8 destinate inițial companiei aeriene ruse Transaero, intrată în faliment.

Această variantă avea meritul de a face prețul abordabil. 

O aeronavă 747-8 în versiunea civilă costă 390 milioane de dolari la preț de catalog, dar prețul real diferă mult în funcție de tehnologiile adăugate și de discounturile convenite.

Boeing va transforma cele două aparate 747-8 în avioane prezidențiale, adaptându-le sisteme de securitate și tehnologii de ultimă oră pentru a răspunde cerințelor Pentagonului. 

Avioanele Air Force One îi permit președintelui american să-și exercite de la bordul lor toate prerogativele, inclusiv să declanșeze lovituri nucleare.

US Air Force a prevăzut un buget total de 3 miliarde de dolari pentru cele două avioane 747-8, dar contractele de acest fel rămân foarte rar în limitele inițiale.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
17,18
Câțiva nori
Umiditate:79 %
Vint:1,54 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău