„Pactul pentru Europa”. 13 partide politice au semnat un acord de susținere a parcursului european al Republicii Moldova

  • 26 Mai 12:55
„Pactul pentru Europa”. 13 partide politice au semnat un acord de susținere a parcursului european al Republicii Moldova

Un Acord, intitulat ”Pactul pentru Europa”, a fost semnat astăzi, 26 mai, la Muzeul Național de Istorie din Chișinău, de treisprezece partide politice din Republica Moldova. Inițiat de blocul „Împreună”, din care fac parte patru partide - Platforma Demnitate și Adevăr, Coaliția pentru Unitate și Bunăstare, Partidul Schimbării și Liga Orașelor și Comunelor, documentul care se dorește unul similar celui de la Snagov, presupune susținerea de către formațiunile semnatare a parcursului european al țării.

Printre formațiunile politice care au participat la eveniment se numără Partidul Acțiune și Solidaritate, Partidul Verde Ecologist din Moldova, Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei, Partidul Liberal Democrat din Moldova, Partidul Social Democrat European, Partidul Național Liberal, Partidul Puterea Oamenilor, Partidul Mișcarea Alternativă Națională, Platforma DA, Partidul Schimbării, Liga Orașelor Și Comunelor, Coaliția Pentru Unitate și Bunăstare și Partidul Politic „Voința Poporului”.

Semnatarii Pactului pentru Europa” își asumă „angajamentul politic de a contribui plenar la obiectivul integrării Republicii Moldova în Uniunea Europeană”, obligația „de a promova statul de drept, coeziunea socială și solidaritatea națională în jurul obiectivului strategic de integrare europeană, punând interesul public deasupra intereselor personale, de grup și de partid”, „condamnarea războiului de agresiune și ocuparea cu forța a teritoriilor unor state suverane și independente”, se arată în document.

La evenimentul de semnare a acordului a participat și ambasadorul României, Cristian-Leon Țurcanu.

De notat că ”Declarația de la Snagov” este un document semnat la 21 iunie 1995 de către liderii partidelor parlamentare din România.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
30,24
Nori împrăștiați
Umiditate:51 %
Vint:1,54 m/s
Tue
22
Wed
25
Thu
24
Fri
20
Sat
24
Arhivă Radio Chișinău