„Păcatele” delegației care a adus Focul Haric de la Ierusalim (ZDG)

  • 09 Aprilie 2018 09:56
„Păcatele” delegației care a adus Focul Haric de la Ierusalim (ZDG)

În acest an, în delegația condusă de mitropolitul Vladimir, care a adus Lumina Sfântă de la Ierusalim s-au numărat democrații Eugeniu Nichiforciuc, Constantin Țuțu, Iurie Chiorescu, Nae-Simion Pleșca și șeful-adjunct al Inspectoratului General al Poliției, Gheorghe Cavcaliuc. Pentru că Focul Haric reprezintă simbolul credinței și a curățeniei sufletești, ZdG vă prezintă investigațiile și dosarele în care se regăsesc aceștia.

Despre mitropolitul Vladimir, pe numele său de mirean Nicolae Cantarean, Zdg a scris anterior că a încălcat din regulile bisericești, implicând iar biserica în campania electorală pentru alegerile prezidențiale din 30 octombrie 2016, după ce și-a anunțat practic susținerea pentru candidatul pro-rus, Igor Dodon, liderul Partidului Socialiștilor din R. Moldova, numindu-l, în fața altarului, ”domnul președinte Dodon”.

Mitropolitul Vladimir a mai apărut în ipostaze „nemitropolicești” cu Nelli Tcaciuc, despre care ar fi menționat că este rudă.

Potrivit canoanelor bisericești, Mitropolitul nu are dreptul să se căsătorească, să aibă copii sau „relații trupești”. Acesta trebuie să ducă un mod de viață smerit.

La 13 mai 2016, deputatul democrat Constantin Țuțu a fost achitat în dosarul penal deschis în aprilie 2012 după omorul lui Alexei Veretca în curtea unui restaurant din Codrii Orheiului. De pedepse au scăpat toți figuranții din dosar, cu excepția lui Ion Corcodel, cel care a recunoscut că l-a împușcat pe Veretca și care s-a ales cu opt ani de închisoare.

Iurie Chiorescu, deputatul ajuns în Parlament după demisia lui Victor Roșca, care a declarat pe 13 aprilie că, dacă va accepta mandatul de deputat atunci va fi „doar în echipa liberal-democrată” a anunțat pe 28 aprilie 2017 că aderă la PDM.

Eugeniu Nichiforciuc a devenit deputat în luna februarie 2015, când unii parlamentari PDM, aleși la scrutinul din noiembrie 2014, au decis să plece în Guvern. Exact cu 20 de zile înainte, a înregistrat propria companie de construcții, „Construct Agent Grup”. Peste doar 3 luni de la fondare, această firmă a câștigat primul contract de peste 2 milioane de lei în raionul Florești.

Familia deputatului Nae-Simion Pleșca se afla în 2017 în proces de judecată cu unul dintre vecinii din curtea în care locuiește, după ce legislatorul a construit un imobil cu 3 niveluri în coasta casei vecine. Deși vecinii dețin o încheiere a instanței de judecată care a dispus sistarea lucrărilor, casa construită de deputat este, astăzi, aproape gata, iar procesul de judecată continuă, vecinii cerând demolarea construcției.

În aceeași curte, din centrul Chișinăului, Nae-Simion Pleșca deține mai multe imobile, de sute de metri pătrați, a căror valoare de piață este de câteva milioane de lei. Pe lângă aceste imobile, familia deputatului mai deține câteva apartamente în Chișinău, toate în blocuri noi situate în centrul orașului.

La 17 decembrie 2015, ZdG scria despre averea lui Gheorghe Cavcaliuc, șeful interimar al Inspectoratului General al Poliției (IGP), de atunci. În articol se menționa că acesta, deși are un salariu lunar de 10 mii de lei, își construiește în această perioadă o vilă de lux la marginea Chișinăului.

Totodată, omul legii, cel care în 2009 a cerut, iar peste un an judecătororii au decis să-i dea apartament de la stat, locuiește într-un apartament cu trei camere în Chișinău, înregistrat pe numele socrilor săi pensionari. În paralel, în timp ce luptă cu infractorii, Cavcaliuc se implică, discret, în afaceri, fiind beneficiarul unei firme care produce materiale de construcții. SRL-ul își are sediul într-un imobil construit recent, înregistrat pe numele părinților săi.

În noaptea de 7 aprilie 2018, Focul Haric a fost împărțit sutelor de mii de credincioși. Lumina Sfântă de la Ierusalim a ajuns în R. Moldova al 16-lea an consecutiv.

Sursa: zdg.md

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
9,31
Cer senin
Umiditate:74 %
Vint:3,13 m/s
Sun
7
Mon
6
Tue
7
Wed
8
Thu
9

Curs oficial BNM 24 Octombrie 2021

MDL RATĂ TREND
EUR 20.3153 -0.0000
USD 17.4523 -0.0000
RON 4.1064 -0.0000
UAH 0.6640 -0.0000
RUB 0.2454 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău