„Operațiunea Odesa”: Ucraina avertizează că navele ruse s-au întors și pregătesc desantul maritim

  • 15 Martie 2022 15:26
„Operațiunea Odesa”: Ucraina avertizează că navele ruse s-au întors și pregătesc desantul maritim

Secretarul Consiliului de Securitate și Apărare Națională al Ucrainei, Alexei Danilov, a declarat că Forțele Armate ale Federației Ruse plănuiesc să efectueze o debarcare a desantului maritim la Odesa în zilele următoare, transmite defenseromania.ro.

Potrivit precizărilor acestuia, rușii nu au putut face acest lucru în urmă cu trei-patru zile, din cauza “vremii nefavorabile”, dar acum navele Forțelor Navale ale Rusiei s-au întors în zonă, potrivit sursei citate.

Declarațiile secretarului Consiliului de Securitate și Apărare Națională sunt confirmate și de datele deținute de Ministerul britanic al Apărării, care vorbesc despre blocarea coastei Mării Negre a Ucrainei de către Forțele Navale ruse.
 
Potrivit serviciilor de informații britanice, navele rusești sunt destul de capabile să debarce desantul maritim cu succes la Odesa și eventual să facă o manevră similară în Marea Azov. Britanicii au menționat și atacurile cu rachete în curs de desfășurare ale Marinei ruse asupra infrastructurii armatei ucrainene.
 
Rusia ar putea ataca Odesa din aer și de pe uscat
 
În plus, purtătorul de cuvânt al Administrației militare de la Odesa, Serghei Braciuk, a anunțat posibilitatea unei ofensive a trupelor rusești asupra orașului din aer și de pe uscat.Între timp, militarii ruși continuă “demilitarizarea” portului Berdyansk de la Marea Azov. Potrivit oficialilor ruși, “peste o duzină de nave militare ucrainene, abandonate în grabă de Forțele Armate ale Ucrainei, au căzut în mâinile armatei ruse”. De asemenea, rușii susțin că au confiscat o cantitate mare de arme și muniții.
 
Comentariul autorului: Reluarea mișcărilor în Marea Neagră ale navelor mari de desant aparținând Forțelor Navale ale Rusiei a fost confirmată și de surse de pe Twitter și Telegram. Acestea au prezentat o imagine prin satelit cu o navă de desant rusească Proiect 775, care se află la ancoră în apropierea Insulei Șerpilor.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
11,24
Câțiva nori
Umiditate:50 %
Vint:5,66 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău