„Operațiune de Crăciun” în Marea Mediterană. Peste 270 de migranți au fost salvați

  • 25 Decembrie 2021 19:46
„Operațiune de Crăciun” în Marea Mediterană. Peste 270 de migranți au fost salvați

Organizația nonguvernamentală germană Sea-Watch a anunțat sâmbătă că a salvat în total 270 de migranți din zona centrală a Mării Mediterane, în cadrul a trei operațiuni de salvare întreprinse începând de vineri de nava sa „Sea-Watch 3”.

FB: Ambarcațiuni cu migranți, multe în stare precară și care riscă să se scufunde, se îndreaptă adesea spre Lampedusa din cauza apropierii acesteia de costa Africii de Nord.

„Sea Watch 3” a oferit asistență pentru două ambarcațiuni gonflabile în timpul nopții și în dimineața de Crăciun, a anunțat ONG-ul pe contul său de Twitter. Circa 100 și 80 de persoane se aflau la bordul acestor ambarcațiuni supraaglomerate, care au fost salvate la aproximativ 38 de mile marine de coasta libiană, relatează AFP, citată de Agerpres.

Sea Watch se ocupă deja de circa 270 de migranți în total, după ce salvat vineri dimineața 93 de migranți ce se aflau în apele internaționale la sud de insula italiană Lampedusa, pe o ambarcațiune din lemn, calificată drept „inaptă pentru navigare” de ONG.

„Sea Watch 3” și-a început joi seara „operațiunea de Crăciun”, când aproape peste tot în Europa ambianța este festivă, în timp ce „oamenii continuă să fugă pe calea Mării Mediterane”, potrivit unui alt tweet.

Ambarcațiuni cu migranți, multe în stare precară și care riscă să se scufunde, se îndreaptă adesea spre Lampedusa din cauza apropierii acesteia de costa Africii de Nord.

„Sea-Watch 3” navighează în largul coastelor libiene din noiembrie 2017, unde caută activ ambarcațiuni în pericol.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:84 %
Vint:3,6 m/s
Wed
12
Thu
14
Fri
12
Sat
13
Sun
14
Arhivă Radio Chișinău