„O grămadă de oameni vor muri în prima misiune spre Marte” spune Elon Musk, dar își menține obiectivul

  • 26 Aprilie 2021 14:39
„O grămadă de oameni vor muri în prima misiune spre Marte” spune Elon Musk, dar își menține obiectivul

Pionierul de la SpaceX a făcut această sumbră previziune ridiculizând afirmația că planificata sa misiune spre Marte va fi văzută drept „o șansă de scăpare clocită pentru oameni bogați.”

„S-ar putea să moară, va fi inconfortabilă și probabil nu vor avea mâncare bună”, i-a spus Musk lui Peter Diamandis, fondator și președinte al Fundației Prize X pentru descoperiri științifice, citat de The New York Post, potrivit sursei citate.

Publicitatea despre călătorie ar trebui să precizeze că va fi „o călătorie epuizantă și periculoasă din care s-ar putea să nu te întorci viu”, a spus Musk ușor amuzat. „Cinstit, o grămadă de oameni s-ar putea să moară la început”, a spus el, insistând totuși că va fi și „o aventură glorioasă și o experiență uluitoare”.

„Nu va fi pentru oricine”, a accentuat el – continuând: „Numai pentru voluntari!”

Compania spațială a lui Musk a lansat peste 100 de rachete în ultimul deceniu în efortul de a duce turiști pe Lună și pe Marte – dar un număr de prototipuri fără echipaj au sfârșit în flăcări. Totuși, Musk a prezis în decembrie că va duce oameni pe Marte până în 2026.
 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:3,6 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău