„Nu-i concediați!”. Danemarca va plăti 75 la sută din salariile angajaților de la firmele private afectate de pandemie

  • 16 Martie 2020 08:42
„Nu-i concediați!”. Danemarca va plăti 75 la sută din salariile angajaților de la firmele private afectate de pandemie

Guvernul danez le-a comunicat firmelor private care sunt afectate de măsurile drastice pentru combaterea răspândirii pandemiei de coronavirus că va acoperi 75% din salariile angajaților, dacă promit că nu vor face concedieri, transmit agențiile Reuters și DPA, preluate de Digi24.

Conform acordului dintre Guvern, organizațiile companiilor și sindicate, în perioada 9 martie - 9 iunie, statul se oferă să plătească 75% din salariile angajaților, la un nivel maxim de 23.000 de coroane daneze (circa 3.000 de euro) pe lună, în timp ce firmele vor plăti restul de 25%.

„Dacă va exista o scădere semnificativă a activității și producția va fi oprită, înțelegem necesitatea de a trimite acasă angajații. Dar vă cerem să nu-i concediați”, a declarat duminică premierul Mette Frederiksen la o conferință de presă. Oficialul a adăugat că în schimb, angajații vor fi obligați să-și ia cinci zile de concediu obligatoriu.

Oferta este una dintre măsurile din pachetul de sprijin adoptat de Guvern pentru a ajuta companiile și angajații să reducă efectul măsurilor drastice pentru combaterea răspândirii pandemiei de Covid-19.

În Danemarca au fost înregistrate două decese ale unor persoane infectate cu noul coronavirus, iar numărul cazurilor confirmate a urcat la 864.

Alte măsuri includ închiderea frontierelor, a școlilor și a universităților și suspendarea activității unei părți dintre angajații din sector public.

Una dintre cele mai bogate țări din lume, Danemarca dispune de finanțe solide, iar nivelul datoriei guvernamentale este scăzut, ca rezultat al reformelor economice din ultimii 20 de ani.

Sursa:Digi24

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
21,63
Cer senin
Umiditate:85 %
Vint:0 m/s
Tue
23
Wed
25
Thu
26
Fri
21
Sat
25
Arhivă Radio Chișinău