„Nu voi ceda în fața lui Putin”, promite Biden care îndeamnă Congresul să ajute Ucraina

  • 08 Martie 10:04
„Nu voi ceda în fața lui Putin”, promite Biden care îndeamnă Congresul să ajute Ucraina

Președintele american Joe Biden a dat asigurat joi că "nu va ceda" în fața omologului său rus, Vladimir Putin, îndemnând Congresul să voteze ajutorul acordat Ucrainei pentru a-l "opri pe Putin" în invazia sa, scrie AFP.

În discursul său din Congres despre Starea Uniunii, președintele democrat l-a acuzat pe predecesorul său și probabil adversar republican la alegerile prezidențiale din noiembrie, Donald Trump, că "i se supune" lui Vladimir Putin.

"Vă asigur că Putin nu se va opri la Ucraina. Dar Ucraina îl poate opri pe Putin dacă o susținem și îi furnizăm armele de care are nevoie pentru a se apăra", a spus el, îndemnând Congresul să deblocheze ajutoarele pentru Kiev, înghețate luni de zile de certurile partizane dintre democrați și republicani.

"Asta este tot ce solicită Ucraina. Nu cere soldați americani", a adăugat Joe Biden, cu referire la dezbaterea lansată de comentariile președintelui francez, Emmanuel Macron, cu privire la o posibilă desfășurare de trupe.

"Mesajul meu către președintele Putin, pe care îl cunosc de multă vreme, este simplu: nu ne vom da bătuți. Nu vom ceda. Nu voi ceda", a insistat el.

"Istoria ne privește", a afirmat președintele american.

El a calificat drept "scandaloase" remarcile lui Donald Trump care, în cursul unui miting electoral din februarie, s-a declarat dispus să lase Rusia să atace țările NATO care nu au contribuit suficient la eforturile colective de apărare ale Alianței Nord-Atlantice.

Joe Biden și-a acuzat adversarul că astfel "i se supune" lui Vladimir Putin.

El a salutat, de asemenea, prezența în sală a premierului suedez, Ulf Kristersson, a cărui țară a aderat oficial la NATO. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
7,74
Cer senin
Umiditate:92 %
Vint:2,06 m/s
Thu
17
Fri
18
Sat
15
Sun
16
Mon
17
Arhivă Radio Chișinău