„Moldova pentru Educație”. Ministrul Dan Perciun anunță șapte zile de evenimente unde vor fi abordate problemele sistemului educațional

  • 22 Aprilie 13:32
„Moldova pentru Educație”. Ministrul Dan Perciun anunță șapte zile de evenimente unde vor fi abordate problemele sistemului educațional

Ministerul Educației a lansat campania „Moldova pentru Educație”. Pe parcursul a șapte zile vor avea loc diferite evenimente în cadrul cărora vor fi abordate cele mai importante inițiative în educație și vor fi discutate problemele cu care se confruntă sistemul. La acestea sunt așteptați profesorii, părinții, elevii, studenții, precum și reprezentanții sectorului public și privat, transmite Radio Chișinău.

În cadrul săptămânii dedicate educației, vor avea loc o serie de evenimente la care vor fi abordate și dezbătute cele mai importante inițiative în educație, dar și problemele cu care se confruntă sistemul. Campania își propune să sublinieze importanța educației și să consolideze societatea, a declarat ministrul Dan Perciun în cadrul unei conferințe de presă.

„Obiectivul nostru e să lansăm un apel către întreaga societate de a ne mobiliza și a pune umărul pentru creșterea calității educației în Rep. Moldova. Avem provocări structurale importante pe care trebuie să le depășim. După cum cunoașteți, rezultatele PISA, publicate în 2023, arată că 50% din elevi nu ating un nivel minim de competență, ne confruntăm cu un deficit de 7000 de cadre didactice. Am ales acest generic „Moldova pentru Educație” pentru a recunoaște problemele pe care le avem în sistem”, a declarat Perciun.

Agenda evenimentelor va cuprinde conferințe, dezbateri, ateliere, în cadrul cărora vor participa inclusiv reprezentanți ai unor companii internaționale, precum Google și Microsoft.

 „Apelul nostru este pentru toată lumea – să urmărească evenimentele din această săptămână, în special cei din sistemul educațional și nu doar. Sesiunile vor fi transmise live, aveți posibilitatea să urmăriți și să participați. Părinții pot participa la sesiunile dedicate părinților”, spune Dan Perciun.

Subiectul central al discuțiilor îl va constitui rețeaua de școli model, care va include 35 de instituții de învățământ, în care se vor face investiții de până la 2 milioane de euro în fiecare, astfel ca acestea să corespundă standardelor în domeniu. Un alt subiect major al Săptămânii Educației este lansarea conceptului de dezvoltare curriculară până în 2027.

Tot în cadrul campaniei, autoritățile din educație vor discuta cu părinții despre problemele cu care se confruntă adolescenții. De asemenea, o zi va fi dedicată Consiliului Elevilor, pentru a-i încuraja să participe mai mult în viața școlii și a comunității. Săptămâna Educației se va încheia cu un eveniment destinat absolvenților, pentru a-i încuraja să aleagă să devină profesori.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:39 %
Vint:6,17 m/s
Sun
14
Mon
17
Tue
19
Wed
14
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău