„Moldova 1” caută compromisul. Postul public propune opoziției extraparlamentare o ORĂ a TUTUROR partidelor

  • 28 Septembrie 2017 17:59
„Moldova 1” caută compromisul. Postul public propune opoziției extraparlamentare o ORĂ a TUTUROR partidelor

Moldova 1 a inițiat un dialog cu partidele. Liderii formațiunilor politice și reprezentanții acestora au fost invitați la o masă rotundă privind identificarea formatului de conlucrare în afara perioadelor electorale, relatează Moldova 1.

Partidele care au dat curs invitației au solicitat ca să fie invitate mai des la emisiunile postului public de televiziune pentru a-și exprima opiniile. Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) și Partidul Politic Demnitate și Adevăr (PPDA) insistă în continuare pe o oră săptămânală a opoziției la Moldova 1. Propunerea a fost criticată dur de celelalte partide care spun că solicitarea nu este justificată. Unele formațiuni politice consideră că legislația ar trebui  îmbunătățită pentru ca postul public să fie mai echidistant, potrivit TRM.

„Noi nu avem acces să ne expunem cu aceste idei și ideile nu sunt auzite de o societate care spune că vrea să devină plină de diferite idei pluraliste și democratice. Moldova 1 are o responsabilitate mare să ajute aceste idei care sunt ascunse  în societatea noastră”, a declarat liderul Partidului Societății Progresiste, Marin Livădaru.

„Să deveniți acea instituție media care să echilibrați piața media din Republica Moldova. Moldova 1 să nu fie luată de valul imaginilor distorsionate pe care le creează cartierele mediatice existente”, a spus președintele Mișcării Populare Antimafie, Sergiu Mocanu.

La rândul lor, PAS și PPDA insistă pe o oră de emisie săptămânal  la Moldova 1.

„O oră a opoziției în care vin 40 de partide dintre care jumătate nici măcar nu depun rapoarte financiare la Comisia Electorală Centrală nu va fi eficientă.  Vă rog să nu mimăm această oră a opoziției, să fie o oră a opoziției reală”, a declarat membra PAS, Cristina Bujor.

După aproape două ore de discuții, directoarea postului public de televiziune, Ecaterina Stratan, a venit cu  propunerea ca să fie creată o nouă emisiune – „Ora Partidelor”, la care să fie invitate toate formațiunile politice din țară și care să fie difuzată săptămânal. Până atunci, însă, șefa de la Moldova 1 i-a asigurat pe reprezentanții opoziției parlamentare că vor fi invitați la emisiunile „Moldova în Direct”, care au revenit din vacanță în această săptămână.

„Eu vreau ca ceea ce cereți dumneavoastră și ceea ce putem noi să oferim să devină un produs concurențial. Voi propune acest lucru în Consiliul de programe și Consiliul de administrație să facem săptămânal o oră a partidelor. Aici este și guvernare, și opoziția parlamentară și cea extraparlamentară. Să elaborăm un concept și s-o facem cât mai curând, dar să fie bine pregătită. Până atunci eu vă asigur că dumneavoastră veți fi invitați la „Moldova în Direct”, a declarat directoarea postului public de televiziune, Moldova 1, Ecaterina Stratan.

Menționăm că, săptămâna viitoare, liderul PAS, Maia Sandu și președintele Parlamentului, Andrian Candu, se vor confrunta în direct la postul public de televiziune, Moldova 1, în cadrul unei dezbateri televizate.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău