„Moldelectrica” a demarat procesul de evacuare a peste 30 de tone de cauciuc

  • 17 Februarie 16:15
„Moldelectrica” a demarat procesul de evacuare a peste 30 de tone de cauciuc

Începând cu anul 2024, Întreprinderea de Stat „Moldelectrica” a demarat un amplu proces de evacuare a deșeurilor toxice stocate mulți ani în cadrul sediilor teritoriale ale întreprinderii. Astfel, la începutul acestei săptămâni, cca 32 de tone de cauciuc au fost preluate de către un operator economic autorizat, urmând să fie procesate în instalația de piroliză, potrivit unui comunicat al Î.S. „Moldelectrica”.

Procesul de piroliză va permite transformarea acestor deșeuri în resurse valoroase. O parte din cauciucuri va fi utilizată pentru producerea pavelelor din cauciuc, care vor fi folosite pentru acoperirea terenurilor de joacă, contribuind astfel la crearea unor spații de joacă sigure. Cealaltă parte a cauciucurilor va fi utilizată pentru producerea cărbunilor sau a gazelor pe bază de piroliză, având astfel o utilitate extinsă și eficientă.

Valoarea totală a contractului încheiat pentru evacuarea și procesarea acestor deșeuri este de 130 de mii lei, iar contractul dat fiind parte a procedurii de achiziționare a serviciilor de evacuare a deșeurilor toxice în valoare totală de 4,7 milioane de lei. Contractorul este responsabil pentru evacuarea și procesarea unei game variate de materiale toxice, printre care se numără deșeuri cu conținut de siliconi periculoși (Silicagel), ulei de transformator uzat, precum și corpuri de iluminat luminiscente.

Î.S. „Moldelectrica” reafirmă angajamentul de a continua să identifice și să implementeze soluții inovatoare pentru gestionarea deșeurilor și pentru protejarea mediului înconjurător.

În acest sens, menționăm faptul, că Î.S. „Moldelectrica” implementează ISO 140001(Managementul de mediu), iar protecția mediului înconjurător este prioritatea noastră pentru viitoarele generații.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de muzică cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:32 %
Vint:3,09 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău