​Ministerul Sănătății promite organizarea conferințelor de presă online cu participarea jurnaliștilor

  • 20 Aprilie 2020 10:50
​Ministerul Sănătății promite organizarea conferințelor de presă online cu participarea jurnaliștilor

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale anunță că, începând cu această săptămână, va organiza conferințe de presă online cu răspunsuri directe la întrebările jurnaliștilor, în contextul pandemiei de Covid-19, transmite Media Azi. Decizia a fost luată după ce un grup de organizații și instituții media au semnat o solicitare comună în adresa instituției, invocând lipsă de transparență și acces restricționat la informația de interes public odată cu decretarea stării de urgență în Republica Moldova.

Decizia a fost luată după ce un grup de organizații și instituții media au semnat o solicitare comună în adresa instituției, invocând lipsă de transparență și acces restricționat la informația de interes public odată cu decretarea stării de urgență în Republica Moldova. 

Potrivit serviciului de presă al ministerului, conferințele în format extins vor fi organizate o dată pe săptămână, pe lângă briefingurile zilnice în cadrul cărora sunt anunțate datele actualizate despre evoluția pandemiei de Covid-19, dar la care reprezentanții presei nu au acces.   

Reacția Ministerului Sănătății vine la o săptămână după ce 25 de organizații și instituții media au semnat o solicitare comună în care au cerut conferințe de presă online cu posibilitatea să adrese întrebări autorităților, invocând necesitatea de a informa cetățenii corect, echidistant și din diverse perspective pe subiecte ce vizează situația de criză. 

Inițiativa aparține Centrului pentru Jurnalism Independent care a decis să creeze o celulă de criză a jurnaliștilor prin care se vor semnala cazurile de îngrădire a accesului la informație, a libertății de exprimare sau a dreptului de a informa și se va pune presiune pe autorități ca să asigure respectarea drepturilor jurnaliștilor.

Mai multe detalii pe media-azi.md 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
21,63
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:7,72 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău