„Metalferos” are un nou director

  • 17 Decembrie 2019 17:12
„Metalferos” are un nou director

Compania Metalferos are un nou șef. Este vorba de Igor Cujba, fost șef al comisariatului general de Poliție al municipiului Chișinău, sectorul Buiucani, din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

În urma concursului organizat, pentru ocuparea funcției de director general al S.A. „Metalferos”, pentru care și-au depus dosarele cinci candidați, candidatura lui Igor Cujba a fost selectată ca câștigătoare, acumulând cel mai mare punctaj.

Concursul pentru ocuparea funcției de director general al S.A. „Metalferos” a fost anunțat la sfârșitul lunii octombrie, după ce din funcția respectivă a demisionat Alexei Țimbrovski, care a condus Metalferos timp de cinci ani și care încasa doar ca salariu un venit anual de circa un milion de lei, fiind unul dintre cei mai bine plătiți manageri ai unei companii cu capital majoritar de stat.

Ziarul de gardă scrie că anterior, mai mulți ani politicieni, dar și șefi de Guvern au declarat că Metalferos a fost controlată și spoliată de bani prin managerii puși de către fostul lider democrat Vladimir Plahotniuc.

Potrivit Raportului anual, publicat pe site-ul companiei, în 2018 întreprinderea Metalferos a înregistrat venituri din vânzări de 1,45 miliarde lei, ceea ce înseamnă o creștere cu 157,2 milioane lei față de anul 2017. Majorarea volumului vânzărilor este explicată prin faptul că „în anul 2018 Uzina Metalurgică din Rîbnița a activat stabil, iar preturile de vânzare au fost relativ mai mari față de anul precedent”.

Profitul net anul trecut a constituit 46,6 milioane lei, cu 3,25 milioane lei mai mult ca în 2017.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
17,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:76 %
Vint:4,63 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău