„Mașina zburătoare” a fondatorului Google, disponibilă în sistem de precomandă în Statele Unite

  • 07 Iunie 2018 19:37
„Mașina zburătoare” a fondatorului Google, disponibilă în sistem de precomandă în Statele Unite

O 'mașină zburătoare', electrică și de mici dimensiuni, este de acum înainte disponibilă pentru teste și pentru a fi achiziționată în sistem de precomandă în Statele Unite, au anunțat miercuri reprezentanții unui start-up, Kitty Hawk, finanțat de Larry Page, cofondator al companiei Google, informează AFP.

Aparatul, denumit 'Flyer', o combinație între un automobil și un mini-elicopter, se pilotează la fel de ușor ca un joc video, au spus reprezentanții Kitty Hawk, care au precizat că viitorii proprietari nu au nevoie de un brevet de pilot și că noua mașină reprezintă 'un vehicul de agrement'.

Vehiculul, conceput pentru a se deplasa deasupra apei, la o înălțime de maximum trei metri, dispune de o cabină pentru o persoană și de 10 rotoare, care o fac să semene cu o dronă. Mașina este echipată și cu flotoare precum cele ale unui hidroavion și atinge o viteză maximală de 32 de kilometri pe oră, având o autonomie de zbor cuprinsă între 12 și 20 de minute. 

Ideea promovată de specialiștii de la Kitty Hawk este aceea de a produce flote de 'Flyers' care ar putea fi utilizate pentru activități de agrement în lumea întreagă.

De acum înainte, clienții interesați să achiziționeze o mașină 'Flyers' pot să se înscrie pe o listă pentru a putea să o piloteze și chiar să lanseze o precomandă, au anunțat reprezentanții acestui start-up, care nu au precizat prețul de vânzare și au prezentat deocamdată doar un prototip al vehiculului zburător.

Testele au loc în apropiere de un lac aflat la mică distanță de Las Vegas, în vestul Statelor Unite. 

''Flyers' este primul vehicul personal creat de Kitty Hawk și reprezintă o primă etapă pentru a face din zbor un element al cotidianului', au transmis inginerii companiei, precizând că vehiculul va intra de acum în faza de producție comercială.

Și alte companii au prezentat proiecte ale unor mașini zburătoare, iar printre acestea se află și Uber.

Kitty Hawk testează deja în Noua Zeelandă un alt model: Cora, un fel de mașină electrică zburătoare, fără pilot, creată pentru a putea fi utilizată de companii aeriene și de servicii de taximetrie, pasagerii trebuind însă să își facă o rezervare pentru o astfel de călătorie. Faza de testare a vehiculelor Cora va dura șase ani.

Larry Page și Sergei Brin au înființat compania Google în 1998. Larry Page este în continuare unul dintre directorii Alphabet, compania care deține Google, însă Kitty Hawk reprezintă un proiect personal, distinct de activitățile gigantului american în domeniul tehnologiei.

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:2,57 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău