„Maşina zburătoare” a fondatorului Google, disponibilă în sistem de precomandă în Statele Unite

  • 07 Iunie 2018 19:37
„Maşina zburătoare” a fondatorului Google, disponibilă în sistem de precomandă în Statele Unite

O 'maşină zburătoare', electrică şi de mici dimensiuni, este de acum înainte disponibilă pentru teste şi pentru a fi achiziţionată în sistem de precomandă în Statele Unite, au anunţat miercuri reprezentanţii unui start-up, Kitty Hawk, finanţat de Larry Page, cofondator al companiei Google, informează AFP.

Aparatul, denumit 'Flyer', o combinaţie între un automobil şi un mini-elicopter, se pilotează la fel de uşor ca un joc video, au spus reprezentanţii Kitty Hawk, care au precizat că viitorii proprietari nu au nevoie de un brevet de pilot şi că noua maşină reprezintă 'un vehicul de agrement'.

Vehiculul, conceput pentru a se deplasa deasupra apei, la o înălţime de maximum trei metri, dispune de o cabină pentru o persoană şi de 10 rotoare, care o fac să semene cu o dronă. Maşina este echipată şi cu flotoare precum cele ale unui hidroavion şi atinge o viteză maximală de 32 de kilometri pe oră, având o autonomie de zbor cuprinsă între 12 şi 20 de minute. 

Ideea promovată de specialiştii de la Kitty Hawk este aceea de a produce flote de 'Flyers' care ar putea fi utilizate pentru activităţi de agrement în lumea întreagă.

De acum înainte, clienţii interesaţi să achiziţioneze o maşină 'Flyers' pot să se înscrie pe o listă pentru a putea să o piloteze şi chiar să lanseze o precomandă, au anunţat reprezentanţii acestui start-up, care nu au precizat preţul de vânzare şi au prezentat deocamdată doar un prototip al vehiculului zburător.

Testele au loc în apropiere de un lac aflat la mică distanţă de Las Vegas, în vestul Statelor Unite. 

''Flyers' este primul vehicul personal creat de Kitty Hawk şi reprezintă o primă etapă pentru a face din zbor un element al cotidianului', au transmis inginerii companiei, precizând că vehiculul va intra de acum în faza de producţie comercială.

Şi alte companii au prezentat proiecte ale unor maşini zburătoare, iar printre acestea se află şi Uber.

Kitty Hawk testează deja în Noua Zeelandă un alt model: Cora, un fel de maşină electrică zburătoare, fără pilot, creată pentru a putea fi utilizată de companii aeriene şi de servicii de taximetrie, pasagerii trebuind însă să îşi facă o rezervare pentru o astfel de călătorie. Faza de testare a vehiculelor Cora va dura şase ani.

Larry Page şi Sergei Brin au înfiinţat compania Google în 1998. Larry Page este în continuare unul dintre directorii Alphabet, compania care deţine Google, însă Kitty Hawk reprezintă un proiect personal, distinct de activităţile gigantului american în domeniul tehnologiei.

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chişinău
0 °C
cer senin
Umiditate:89 %
Vint:4,6 m/s
Thu
2 °C
Fri
-2 °C
Sat
-5 °C
Sun
-0 °C
Mon
6 °C

Curs oficial BNM 20 Februarie 2019

MDL RATĂ TREND
EUR 19.3273 -0.0756
USD 17.1288 0.0044
RON 4.0683 -0.0249
UAH 0.6305 0.0004
RUB 0.2588 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău