„Marele schimb de Paște”: 130 de soldați ucraineni s-au întors acasă într-un schimb de prizonieri, anunță Kievul

  • 16 Aprilie 2023 13:42
„Marele schimb de Paște”: 130 de soldați ucraineni s-au întors acasă într-un schimb de prizonieri, anunță Kievul

Aproximativ 130 de prizonieri de război ucraineni au fost eliberați și s-au întors acasă în cadrul unui „mare schimb de Paște”, a declarat duminică, în ziua Paștelui ortodox, un înalt oficial prezidențial ucrainean, transmite The Guardian.

Forțele ucrainene și cele rusești au organizat schimburi regulate de prizonieri în timpul invaziei Moscovei, aflată acum în a 14-a lună, relatează Reuters, potrivit G4Media.

„Aducem înapoi 130 dintre oamenii noștri. Acesta (schimbul) a avut loc în mai multe etape în ultimele zile”, a declarat șeful de cabinet al președintelui Volodymyr Zelenskiy, Andriy Yermak, pe aplicația de mesagerie Telegram.

Însă, în pofida Paștelui ortodox, luptele continuă în Ucraina duminică, iar armata rusă a ucis doi adolescenți în regiunea sudică Nikolaev (Mikolaiv) în timpul nopții, a anunțat guvernatorul regiunii Vitali Kim, informează dpa, citată de Agerpres.ro.

În regiunea Zaporojie, șeful administrației militare Iuri Malașenko a raportat de asemenea un „atac masiv” al forțelor ruse. O biserică a fost avariată, astfel că slujba de Înviere a trebuit să fie anulată. „Nimic nu este sacru, chiar și în noaptea Învierii lui Hristos!”, a scris Malașenko.

În orașul estic Sloviansk, unde o rachetă a lovit o zonă rezidențială vineri, continuă acțiunile de salvare. Locatari mai sunt căutați printre dărâmături, au informat surse locale.

Potrivit celor mai recente informații ale unor surse ucrainene, 11 civili au fost uciși în atacul de vineri, inclusiv un copil mic, și alte peste 20 de persoane au fost rănite.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:40 %
Vint:2,57 m/s
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
20
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău