„Marea curățenie” continuă. Locuitorii blocurilor sunt îndemnați să intervină în curți

  • 30 Septembrie 2020 13:44
„Marea curățenie” continuă. Locuitorii blocurilor sunt îndemnați să intervină în curți

Campania de salubrizare, cu genericul „Marea curățenie” de toamnă, continuă și în această sâmbătă, 3 octombrie. Și dacă sâmbăta trecută a fost dedicată salubrizării parcurilor și pădurilor-parc din capitală, de această dată oamenii sunt îndemnați să facă curățenie în curțile blocurilor unde locuiesc.

Contactat telefonic de IPN, Vasile Efros, șeful Secției amenajare și salubrizare a Direcției generale locativ-comunală și amenajare (DGLCA), a venit către toți locatarii blocurilor cu apelul să intervină, „să ofere o mână de ajutor pentru a trăi într-un mediu curat”. Toți participanții la salubrizare vor fi asigurați cu saci și mănuși.

Sâmbăta trecută, s-au implicat între 900 și 1000 de persoane, în mare parte angajați ai municipalității, direcțiilor, preturilor, voluntari și agenți economici. S-au colectat peste 5000 de saci de gunoi. Angajații DGLCA au asigurat 22 de rute de evacuare a deșeurilor, cu un volum total de 105 metri cubi.

„De regulă, în parcurile-păduri oamenii organizează picnicuri, în urma cărora au lăsat mormane de gunoi. Noi am ieșit sâmbătă să strângem gunoiul celora care, în mod normal, trebuiau să o facă în momentul în care au părăsit zona de picnic, ca să rămână curat în urma lor. Cam asta e mentalitatea în Chișinău. Marea murdărie e acolo unde oamenii organizează picnicuri și lasă gunoiul ca cineva să-l strângă în urma lor”, a regretat Vasile Efros.

Cel mai mult gunoi s-a colectat din sectorul Buiucani. E vorba de PET-uri, sticlă, hârtie și plastic – aruncate la nimereală de către locuitorii capitalei.

„Marea curățenie” a început pe 26 septembrie și va dura timp de o lună.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
7,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău