„Lumina va învinge întunericul”. O fotografie cu puternic impact, realizată în Azovstal, a emoționat întreaga lume

  • 17 Mai 2022 09:49
„Lumina va învinge întunericul”. O fotografie cu puternic impact, realizată în Azovstal, a emoționat întreaga lume

Un luptător de la Azovstal a făcut o fotografie emoționantă, cu un puternic mesaj de speranță, în oțelăria în care rezistă de două luni alături de camarazii lui.

Unul dintre apărători stă într-o clădire a imensului complex siderurgic sub o rază de soare care pătrunde printr-o spărtură în tavan. Stă cu brațele întinse și cu fața spre lumină, scrie digi24.ro.

Fotografia a ajuns virală și a dus la un val de emoție față de tragedia din Ucraina.

Fotografia a fost făcută de Dmitro Kozatski, de la Regimentul Forțelor Speciale Azov. El este autorul mai multor fotografii impresionante cu luptătorii de la Azovstal.

Ucrainenii speră că după război, el va organiza o expoziție.

Forțele ucrainene și-au încheiat „misiunea de luptă” în orașul asediat Mariupol, potrivit unui comunicat transmis de Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei, scrie CNN.

Sute de oameni au fost evacuați luni din combinat, ultima rezistență din orașul care devenise un simbol al rezistenței ucrainene, sub bombardamentele rusești.

Ministrul adjunct al apărării din Ucraina, Hanna Malyar, a vorbit într-un mesaj video despre operațiunea de evacuare, menționând că unele forțe ucrainene rămân la Azovstal.

„Cincizeci și trei de persoane rănite grav au fost evacuate din Azovstal într-o unitate medicală din Novoazovsk pentru îngrijiri medicale”, a spus ea. „Alte 211 persoane au fost duse la Olenivka prin coridorul umanitar.” 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
24,4
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:3,6 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
9
Sat
9
Sun
5
Arhivă Radio Chișinău