„Licu: O Poveste Românească”, regizat de Ana Dumitrescu, va avea premiera mondială la DOK Leipzig Film Festival

  • 11 Octombrie 2017 17:58
„Licu: O Poveste Românească”, regizat de Ana Dumitrescu, va avea premiera mondială la DOK Leipzig Film Festival

Filmul ''Licu: O Poveste Românească'', regizat de Ana Dumitrescu, va avea premiera mondială la cea de-a 60-a ediție a Festivalului internațional de film documentar și de animație de la Leipzig (DOK Leipzig Film Festival) ce se va desfășura în perioada 30 octombrie - 5 noiembrie, conform site-lui festivalului.

Cineasta, care a crescut în Franța, creează un spațiu epic pentru istoria țării sale natale, în centrul căruia îl găsim pe Licu: un destin pierdut în istorie. Imaginile alb-negru, filmate cu echipament minimal, dezvăluie sensibilitatea regizoarei de jurnalist de fotografie, care permite spectatorului să pătrundă în lumea acestui personaj, se spune în prezentarea filmului, ce a fost selectat să intre în competiția internațională a festivalului.

La vârsta de 92 de ani, Liviu Canțer, numit Licu, a trăit evenimente istorice majore ale secolului al XX-lea în țara sa de origine, România — al Doilea Război Mondial, comunismul, revoluția și post-revoluția. El are multe povești de spus, dar fiind unul dintre ultimii supraviețuitori ai generației sale, nu are contemporani cărora să le împărtășească experiențele sale.

Regizoarea Ana Dumitrescu își face timp pentru el și pentru amintirile sale. L-a vizitat pe Licu de mai multe ori, filmându-l în casa lui, unde istoria familiei este întotdeauna prezentă. Încet, între cei doi se creează o relație — în timpul filmului ea se transformă dintr-un observator invizibil într-o vizitatoare pentru care Licu gătește și căreia îi oferă țuică făcută în casă. Îi arată albumele de fotografii care dezvăluie atât zile vesele, cât și triste, dar în care se vede clar un sentiment de resemnare.

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău