„La mulți ani, Europa! Te așteptăm în fiecare casă!”, transmite viceprim-ministra pentru Integrare Europeană, Cristina Gherasimov, cu prilejul Zilei Europei

  • 09 Mai 10:50
„La mulți ani, Europa! Te așteptăm în fiecare casă!”, transmite viceprim-ministra pentru Integrare Europeană, Cristina Gherasimov, cu prilejul Zilei Europei

Cu prilejul Zilei Europei, marcată azi în Republica Moldova, viceprim-ministra pentru Integrare Europeană, Cristina Gherasimov, a transmis un mesaj în care punctează ce înseamnă, pentru fiecare cetățean, un viitor în UE și își exprimă recunoștința față de cei care sunt alături de țara noastră în parcursul său european.

„Trecutul știm cum a arătat. Prezentul îl trăim. Viitorul ni-l facem singuri. Acest viitor însă nu înseamnă confort și odihnă, ci o neîntreruptă muncă, menită să ne aducă bunăstare și să ne deschisă noi orizonturi. Un viitor pașnic, trăit în libertate și în care fiecare cetățean al țării noastre să se simtă ACASĂ oriunde în Europa.
 
Creăm acest viitor pentru bunicii noștri care să se bucure de o bătrânețe liniștită și pentru părinții care să poată munci în siguranță. Pentru ca tinerii să aibă locuri de muncă bine plătite, iar copiii să-și știe mama și tata aproape. Îl creăm împreună cu toți cei care înțeleg că, în fața provocărilor de azi, Europa nu poate rămâne scindată și că țări precum Republica Moldova merită și trebuie să fie parte a familiei UE. 
 
Astăzi, de Ziua Europei, vreau să-mi exprim o dată în plus recunoștința față de toți prietenii și partenerii europeni care ne sunt alături. Republica Moldova rămâne dedicată valorilor care ne unesc. Știm că, așa cum spunea și părintele fondator al Uniunii, Robert Schuman, Europa nu se face dintr-o dată, dar se construiește prin realizări și solidaritate. Suntem gata să punem umărul la această construcție și sunt sigură că împreună, pas cu pas, vom face din Moldova inima și centrul Europei.
 
La mulți ani, Europa! Te așteptăm în fiecare casă!”, a transmis Cristina Gherasimov.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:2,57 m/s
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
20
Sat
19
Arhivă Radio Chișinău