„La granița cu Ucraina, moldovenii se întreabă: Unde se va opri Putin?” / New York Times

  • 07 Martie 2022 08:27
„La granița cu Ucraina, moldovenii se întreabă: Unde se va opri Putin?” / New York Times

„La granița cu Ucraina, moldovenii se întreabă: unde se va opri Putin?”, constată New York Times, detaliind că există temerea că Transnistria, o regiune condusă de separatiști susținuți de Rusia în estul Moldovei, ar putea fi următoarea țintă, după Ucraina. Ziarul american citează un oficial moldovean care crede că ”indiferent de ce se întâmplă în Ucraina, Rusia ar putea încă încerca să păstreze status quo-ul în Transnistria”.

”O Transnistrie care rămâne parte a Moldovei ar putea fi mai utilă Rusiei, deoarece ar continua să complice orice aspirație a Moldovei de a se integra în Occident”, a mai spus oficialul moldovean citat de New York Times. 

”Moldova cere Statelor Unite mai mult ajutor pentru refugiați”, titrează La Libre Belgique, detaliind că prim-ministrul Natalia Gavrilița a subliniat în fața secretarului de stat american Antony Blinken, aflat în vizită la Chișinău, că cele peste 120.000 de persoane sosite până acum din Ucraina înseamnă mult pentru o țară mică. Blinken, la rândul său, a dat asigurări că Moldova poate "conta pe sprijinul nostru total", exprimându-și totodată admirația pentru ”generozitatea, ospitalitatea și bunăvoința de care dau dovadă oamenii față de aceste persoane aflate în suferință”, mai notează La Libre Belgique.

Cotidianul belgian mai scrie că administrația de la Casa Albă a cerut deja Congresului să voteze un ajutor umanitar de 2,75 de miliarde de dolari pentru a da un ajutor oamenilor care fug din Ucraina și țărilor care îi primesc. ”Blinken încearcă să conecteze Republica Moldova la alianța anti-rusească”, titrează cotidianul rus Nezavisimaia Gazeta, remarcând vizitele efectuate în ultimele zile de mai mulți diplomați occidentali la Chișinău.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de noapte București
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:48 %
Vint:3,09 m/s
Wed
18
Thu
19
Fri
21
Sat
19
Sun
19
Arhivă Radio Chișinău