„Învață cu noi, alege singur!” | CICDE a lansat o campanie de informare a tinerilor despre importanța participării la vot

  • 15 Septembrie 18:18
„Învață cu noi, alege singur!” | CICDE a lansat o campanie de informare a tinerilor despre importanța participării la vot

Astăzi, 15 septembrie, când este marcată Ziua Internațională a Democrației, Centrul de Instruire Continuă în Domeniul Electoral (CICDE) a lansat campania de informare „Învață cu noi, alege singur!”. Acțiunile din cadrul acesteia au drept scop informarea tinerei generații privind importanța participării la vot și alegerea conștientă a propriului viitor la alegerile prezidențiale și referendumul republican constituțional din 20 octombrie 2024.

Programul acțiunilor din cadrul campaniei este divers și cuprinde atât activități de informare a elevilor claselor a XI-a și a XII-a privind importanța participării în alegeri, cât și de simulare a unui scrutin. De asemenea, pe durata campaniei vor fi organizate vizite de studiu la sediul CICDE, activități de informare cu implicarea bibliotecilor din țară, quiz-uri cu premii, o masă rotundă cu participarea organizațiile de tineret, concurs de eseuri la tema „Ce așteptări am eu de la președinta sau președintele țării?”, expoziție de picturi la tema „Moldova votează!” etc.

Perioada de desfășurare a campaniei de informare „Învață cu noi, alege singur!” este 15 septembrie – 3 noiembrie 2024, timp în care CICDE estimează să informeze între 2.000 și 2.500 de tineri și tinere. Campania se va desfășura la nivel național, preponderent în cadrul instituțiilor de învățământ și bibliotecilor publice.  

„Din 2015, CICDE promovează în mod consecvent cultura democratică în rândul tinerei generații și își propune să o facă inclusiv prin intermediul acestei campanii de informare, care este axată cu predilecție pe prim-votanți și votante, implicarea tinerilor și tinerelor fiind esențială pentru sănătatea democrației”, menționează organizatorii campaniei de informare. 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,96
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Thu
18
Fri
17
Sat
19
Sun
20
Mon
20
Arhivă Radio Chișinău