Interviu HotNews.ro cu unul din liderii Corpului Voluntarilor Ruși, organizația anti-Putin care luptă de partea Ucrainei: „Mai devreme sau mai târziu, în Transnistria se va întâmpla ceva”
-
20 Iunie 2023 11:11
Alexander Fortune, unul dintre liderii Corpului Voluntarilor Ruși, un grup militar format din cetățeni ruși care luptă de partea Ucrainei, a vorbit cu HotNews.ro despre obiectivele organizației, confruntările de pe front și ceea ce s-ar putea întâmpla la Kremlin după război: „Noi, prin acțiunile noastre, împingem elitele către o confruntare și mai mare”.
Rusia nu va putea evita un război civil după terminarea războiului din Ucraina, când va începe o adevărată confruntare a elitelor. Soarta lui Vladimir Putin este mai puțin importantă pentru viitorul Rusiei, deoarece ar fi o greșeală să se pună semnul de egalitate între el și războiul din Ucraina.
Acestea sunt opiniile lui Alexandr Fortune, șeful staff-ului Corpului Voluntarilor Ruși, o organizație armată formată din ruși, care luptă alături de armata Ucrainei. În cadrul unui interviu pentru HotNews.ro, bărbatul a povestit despre acțiunile luptătorilor din Grupul Voluntarilor, în regiunea Belgorod, Federația Rusă.
„Interacțiunea noastră cu armata rusă este simplă: noi îi împușcăm pe ei, armata rusă ne împușcă pe noi”
Pentru cei care încă nu știu că există această subdiviziune, Corpul Voluntarilor Ruși: care sunt motivele și principalele scopuri ale creării acestei organizații și care sunt obiectivele de acum ale acesteia?
Alexandr Fortune: Corpul Voluntarilor Ruși este în prezent o platformă militaro-politică mare, care are anumite scopuri militare, politice, dar și propagandistice.
Dacă e să vorbim despre istoria creării, la începutul războiul de mare amploare a existat un număr destul de mare de voluntari ruși, pe care războiul i-a prins acolo unde i-a prins… Cineva a fost în Azov (n.r- batalionul Azov), altcineva nu avut nicio treabă cu războiul până atunci, a fost un simplu civil, iar cineva s-a înscris din primele zile la o mișcare de partizani.
Ulterior, la un anumit moment, când regiunea Kiev a fost eliberată, băieții au început să se adune. Din principiu, toți se știau unul pe altul, personal sau prin altcineva.
În cazul cetățenilor ruși care locuiau la acel moment pe teritoriul Ucrainei totul a fost destul de trist cu documentele. A fost luată decizia de a crea o subdiviziune pentru oamenii care dețin cetățenia Federației Ruse sau sunt etnici ruși. Ulterior, totul a devenit destul de simplu.
Inițial, nu eram foarte mulți. Noi ne-am înțeles cu unii cunoscuți de la Azov că îi vom ajuta pe un anumit segment de front. Am început să mergem prin zona frontului, am început să luptăm, să participăm la anumite operațiuni.
Continuarea citiți pe hotnews.ro.