„Integrarea” regiunii Herson în Rusia este în curs de desfășurare, susțin rușii

  • 09 Iunie 2022 18:42
„Integrarea” regiunii Herson în Rusia este în curs de desfășurare, susțin rușii

Procesul de „integrare” în Rusia a regiunii ocupate Herson, din sudul Ucrainei, „este în curs de desfășurare”, a anunțat joi liderul desemnat de Moscova în regiune, potrivit CNN, citat de DIGI24.

„Suntem siguri că Rusia este cu noi și suntem cu Rusia pentru totdeauna. Integrarea a început și va continua intens”, a spus Vladimir Saldo, într-un mesaj pe Telegram. Saldo nu a oferit alte detalii despre ce înseamnă „integrare”, scrie sursa citată.

Marți, un oficial de la Kremlin a susținut că Rusia plănuiește să anexeze complet Herson, cât de curând. „Integrarea regiunii Herson în Rusia va fi completă, așa cum s-a procedat și cu Crimeea”, a scris Igor Kastiukevich, membru al Dumei de Stat, într-un raport realizat în urma unei vizite a adjunctului Administratiei prezidentiale ruse, Sergei Kirienko, în regiune.

Orașul Herson, din sudul Ucrainei, se află sub controlul forțelor ruse încă din primele zile ale invaziei Moscovei. Cu toate acestea, armata ucraineană și-a intensificat în ultimele săptămâni contraatacurile asupra pozițiilor rusești din regiune.

Un oficial de rang înalt al partidului aflat la guvernare Rusia Unită, Andrei Turchak, a vizitat Hersonul săptămâna trecută.  „Simțim că suntem deja alături de Rusia. Există încrederea că într-o familie mare comună toate problemele vor fi rezolvate sistematic și vom răspunde în mod adecvat tuturor solicitărilor vremii”, a declarat Turchak.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:52 %
Vint:4,12 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău