„Întâlnirile TVR MOLDOVA” cu GRIGORE LEȘE, renumitul culegător de folclor și promotor al muzicii tradiționale românești

  • 26 Octombrie 2017 13:16
„Întâlnirile TVR MOLDOVA” cu GRIGORE LEȘE, renumitul culegător de folclor și promotor al muzicii tradiționale românești

 Serata de creație cu Grigore Leșe este dedicată vieții și activității marelui artist, reputat muzicolog și culegător de folclor. Pentru prima oară în Republica Moldova, Grigore Leșe va vorbi direct cu publicul din Chișinău, își va împărtăși gândurile despre autenticitate, spiritualitate și muzica tradițională românească. 

Evenimentul va avea loc la data de 30 octombrie, ora 18:30, la Teatrul Național „Satiricus I.L. Caragiale”. 

 „Pe pământ avem două șanse: credința și arta” –  a mărturisit Grigore Leșe într-un interviu pentru www.tvrplus.ro.

Grigore Leșe a fost și continuă a fi admirat de publicul din Republica Moldova datorită modului inedit de interpretare a muzicii populare. Repertoriul lui este constituit din melodii vechi, provenite din folclorul autentic al zonei Maramureșului. “Cântec despre Bucovina”, “Cântec în lemn” și “Miorița” sunt piese care au intrat în patrimonial cultural românesc, redând spiritualitatea neamului nostru. Grigore Leșe cântă la diverse instrumente muzicale. 

Interpretul combină armonios activitatea artistică cu cea pedagogică, fiind muzicolog, doctor în Muzică și profesor asociat al Facultății de Litere, Universitatea București și al Universității de Muzică București.

Cartea semnată de Grigore Leșe „Acum știu cine sunt. Însemnări și aduceri aminte“ le oferă cititorilor posibilitatea de a-i cunoaște mai bine, viziunile despre viață și actul de creație. 

În program:

  • Interviu
  • Dialog direct cu publicul
  • Recital Grigore Leșe
  • Ședința foto și sesiunea de autografe 

Proiectul „Întâlnirile TVR MOLDOVA” înseamnă evenimente - spectacol de televiziune, în cadrul cărora personalități ale culturii spațiului românesc vin în fața publicului de la Chișinău pentru a purta discuții de suflet. 

Printre invitații speciali ai proiectului au fost actrițele Maia Morgenstern, Stela Popescu, managerul de teatru Constantin Chiriac, interpretul și muzicianul Nicu Alifantis, interpreții Dida Drăgan, Ștefan Bănică, Fuego, prezentatorul tv Virgil Ianțu. 

Accesul la eveniment este gratuit, iar intrarea este posibilă în baza unei programări prealabile la numerele de telefon (022) 20 28 90 sau 069 482 271.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:61 %
Vint:5,14 m/s
Sun
27
Mon
25
Tue
22
Wed
24
Thu
24
Arhivă Radio Chișinău