„Iadul pe Pământ”: Pandemia devastează zonele rurale ale Indiei

  • 12 Mai 2021 18:20
„Iadul pe Pământ”: Pandemia devastează zonele rurale ale Indiei

Coronavirusul face ravagii în India rurală în comparație cu marile orașe unde numărul de noi infecții a încetinit treptat după valul de luna trecută, relatează Reuters, potrivit Hotnews.ro.

Peste jumătate din noile contagieri raportate luna aceasta în statul Maharashtra din vestul țării au fost înregistrate în mediul, în creștere rapidă față de procentul de 33% înregistrat luna trecută, notează sursa citată

Procentul este de aproape de 66% în Uttar Pradesh, cel mai populat stat al Indiei și unul predominant rural.

Imaginile difuzate de televiziunile din această țară arată oameni plângând deasupra trupurilor neînsuflețite ale celor dragi în spitale rurale dărăpănate în timp ce alții încearcă să își îngrijească rudele bolnave în pavilioane improvizate.

Statul Bihar din estul țării înregistrează o creștere a numărului de cazuri pe care sistemul său spitalicesc cu greu ar fi putut să îl gestioneze chiar și în cele mai bune vremuri.

„Nu avem niciun doctor aici, ea doarme toată noaptea aici, având grijă de soțul ei”, afirmă într-un interviu acordat India Today fratele unei femei însărcinate care își îngrijește soțul cu dificultăți respiratorii.

Pe un coridor din afara salonului, doi fii jelesc deasupra trupului neînsuflețit al tatălui lor, murmurând în mod repetat că ar fi putut fi salvat dacă ar fi primit un pat într-o unitate de terapie intensivă.

Ministrul apelor din Bihar a anunțat miercuri pe Twitter că o „plasă a fost amplasată" pe Gange, la granița sa cu statul Uttar Pradesh, unde patrulele au fost întărite, potrivit Barrons.

Guvernul statului „s-a sesizat în cazul nefericit al cadavrelor care pluteau” în apele Gangelui, a precizat ministrul, declarându-se „întristat de tragedie și de prejudiciul cauzat fluviului Gange”.

Acesta a anunțat că autopsiile au dezvăluit că defuncții muriseră de patru - cinci zile.

Locuitori intervievați de AFP au afirmat că aceste cadavre ar fi putut fi abandonate în apele fluviului, sacru pentru hinduși, de rudele lor care nu și-au permis să cumpere lemn pentru incinerările tradiționale sau din lipsă de spațiu în crematoriile copleșite de numărul morților de COVID-19 .

Potrivit presei, 25 de cadavre au fost găsite și în districtul Gahmar din statul Uttar Pradesh.

La spitalul general din Bijnor, un oraș din nordul Uttar Pradesh, o femeie zace într-un pat de carton lângă un coș de gunoi și deșeuri medicale.

„Cum poate fi cineva tratat dacă situația este așa?”, întreabă fiul ei. „Este iadul pe Pământ aici”.

Autoritățile de la New Delhi au raportat miercuri un nou număr record de 4.205 decese cauzate de COVID-19, bilanțul total al morților cauzate de coronavirus în această țară depășind pragul de 250.000.

India are acum jumătate din numărul total al contagierilor și 30% din decesele cauzate de coronavirus de la izbucnirea pandemiei, potrivit ultimului raport al OMS, însă experții afirmă că numărul real ar fi mult mai mare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:96 %
Vint:2,06 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău