"Harry Potter", de J.K. Rowling, a fost desemnată cea mai râvnită carte la Gaudeamus Litoral 2017

  • 17 August 2017 11:06

Premiul "cea mai râvnită carte a târgului" la Târgul Gaudeamus de pe litoral, care s-a încheiat miercuri, a fost acordat editurii Arthur (Grupul Editorial ART), pentru seria "Harry Potter”, de J.K. Rowling.

Cea de a IX-a ediție a Caravanei Gaudeamus, organizată de Radio România pe Litoral, s-a derulat sub semnul a două aniversări - 100 de ediții ale Târgului Gaudeamus și 50 de ani de la inaugurarea Radio Vacanța, scrie news.ro.

Peste 10.000 de vizitatori au trecut pragul târgului, la fel de mulți participanți au fost la concertele susținute de Orchestrele Radio România și aproape 50 de evenimente editoriale găzduite la această ediție estivală. 

Premiile Târgului Gaudeamus au fost acordate prin votul publicului. Trofeul Gaudeamus: locul 1 - editura Nemira, locul 2 - editura Trei și locul 3  - Grupul Editorial ART. 

Premiul pentru "cea mai râvnită carte a târgului” a revenit seriei "Harry Potter”, de J.K. Rowling, apărută la editura Arthur, fiind cea mai votată de către vizitatori. Trofeul Presei a revenit cotidianului "Cuget Liber” - secțiunea publicații și postului Pro TV - secțiunea TV. Premiul Miss Lectura a fost câștigat de Raluca Brian, studentă la Secția Comunicare și Relații Publice a Facultății de Litere din cadrul Universității București. 

Concursul “Gaudeamus în 100 de cuvinte”, derulat pe pagina Facebook Radio România Gaudeamus, este menit să îi provoace pe toți cei care îndrăgesc Târgul Gaudeamus la un schimb de replici, amintiri și idei. Concursul se desfășoară până la data de 31 august, pe baza mesajelor cu conținut 100% personal, postate de vizitatori pe pagina târgului. Premiul constă în vouchere în valoare totală de 1.000 de lei, care pot fi utilizate pentru achiziția de cărți de la Târgul Internațional Gaudeamus. Câștigător al acestui premiu va fi desemnat mesajul care va obține cel mai mare număr de aprecieri, indiferent de formula de prezentare aleasă. Editurile care susțin acest proiect sunt: Trei, Grupul Editorial Art, Grupul Editorial Corint, Herald, Nemira, Polirom, RAO, Humanitas și Niculescu.

Cel de-al doilea concurs găzduit pe pagina Facebook Radio România Gaudeamus, în intervalul 12 - 31 august, se adresează pasionaților de fotografie, care sunt invitați să posteze pe pagina târgului una, două sau chiar trei fotografii din arhiva proprie, realizate la Gaudeamus. Cea mai apreciată imagine (conform numărului de like-uri obținute) îi va aduce fotografului un premiu care constă într-un voucher pentru o fotocarte CEWE XXL Panoramică, de 154 de pagini, în valoare de 862 de lei. Cele mai apreciate 10 fotografii vor fi incluse, cu acordul autorilor, în expoziția foto Gaudeamus 100, care va fi amenajată la Târgul Internațional Gaudeamus.

Târgul Gaudeamus Litoral 2017 a fost organizat de Radio România, prin Centrul Cultural Media și Radio Constanța, cu sprijinul Primăriei Municipiului Constanța.

Președintele de onoare al acestei ediții a fost domnul Decebal Făgădău, primarul orașului Constanța.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:74 %
Vint:1,54 m/s
Thu
19
Fri
20
Sat
19
Sun
18
Mon
16
Arhivă Radio Chișinău