„Gazprom” anunță că ar putea reduce livrările zilnice de gaze către Republica Moldova prin Ucraina

  • 22 Noiembrie 2022 13:40
„Gazprom” anunță că ar putea reduce livrările zilnice de gaze  către Republica Moldova prin Ucraina

Compania rusă „Gazprom” anunță că ar putea reduce livrările zilnice de gaze  către Republica Moldova prin Ucraina din cauza că o parte a gazelor rusești destinate consumatorilor Republicii Moldova ar rămâne pe teritoriul ucrainean.

Un comunicat al Gazprom anunță că, în cazul în care acest dezechilibru de tranzit va rămâne neschimbat, compania rusă va începe reducerea aprovizionării cu gaz a punctului Sudja pentru tranzitul prin Ucraina.

Potrivit Gazprom, volumul total de gaze destinat R.Moldova și acumulat pe teritoriul Ucrainei și care ar fi de peste 52 de milioane de metri cubi.

De la 1 octombrie, Gazprom a redus cu 30% volumul zilnic al aprovizionării cu gaze a Republicii Moldova, invocând  probleme tehnice legate de restricționarea tranzitului prin Ucraina.

În noiembrie, Gazprom a menținut volumul livrărilor de gaze către Republica Moldova la fel ca în octombrie - 5,7 milioane de metri cubi pe zi, adică aproximativ la 2/3 din necesar.

În luna decembrie 2022, Gazprom va livra doar  56,5% din necesarul Republicii Moldova, au anunțat autoritățile de la Chișinău. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Probleme la zi
Meteo Chișinău
16,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:80 %
Vint:5,14 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău