​Forțele aeriene ucrainene au distrus centrul de comandă al rușilor de la o baza aeriană din Crimeea, susține un general

  • 06 Ianuarie 12:55
​Forțele aeriene ucrainene au distrus centrul de comandă al rușilor de la o baza aeriană din Crimeea, susține un general

Forțele aeriene ucrainene au desfășurat cu succes un atac împotriva bazei aeriene Sakî din peninsula Crimeea, anexată ilegal de Rusia în 2014, a declarat sâmbătă comandantul forțelor aeriene, generalul Mykola Oleshchuk.

Dacă se confirmă, acesta este cel mai recent succes după mai multe lovituri împotriva pozițiilor rusești din peninsula ocupată ilegal de Moscova din 2014, potrivit The Kyiv Independent, potrivit Hotnews.

Forțele ucrainene și-au intensificat recent atacurile în speranța de a perturba logistica militară și de a slăbi apărarea Rusiei din sud.

Lovitura a reușit să doboare cu succes un centru de comandă rusesc, a susținut generalul Oleshchuk.

„Toate țintele au fost distruse!", a scris el pe canalul său Telegram.

„Le mulțumesc din nou piloților noștri pentru munca excelentă!".

Mass-media locale au raportat explozii în peninsula Crimeea în noaptea de vineri spre sâmbâtă. Locuitorii au declarat că au auzit până la 10 explozii în apropierea orașului Evpatoriia. De asemenea, autoritățile impuse de Moscova ar fi închis traficul pe Podul Kerci.

Ministerul rus al Apărării a afirmat că forțele sale au interceptat patru rachete ghidate ucrainene care zburau deasupra peninsulei Crimeea.

Baza aeriană Sakî este adiacentă orașului Novofedorivka, la doar aproximativ 20 de kilometri sud-est de Evpatoriia.

Ucraina a declarat joi că forțele sale aeriene au efectuat un atac asupra unui post de comandă rusesc în apropiere de orașul ocupat Sevastopol, la peste 200 km de teritoriul controlat de Kiev, și a lovit o unitate militară într-un atac separat în peninsula Crimeea, conform Reuters.

Unele canalele pro-ruse au afirmat că în atacul de joi au fost uciși peste 20 de militari ruși, printre care 5 membri de rang înalt și 9 din forțele speciale, dar cifrele nu au fost confirmate de autoritățile ruse.

Aceleași canale s-au plâns de faptul că apărarea aeriană rusă în peninsula ocupată de Rusia a fost grav degradată, ceea ce va permite mai multe lovituri de acest tip în viitor.
Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
9,24
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,03 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău