„Drapelul Rusiei nu poate fi arborat la Jocurile Olimpice”, a transmis Macron. Franța va găzdui competiția

  • 07 Septembrie 2023 08:54
„Drapelul Rusiei nu poate fi arborat la Jocurile Olimpice”, a transmis Macron. Franța va găzdui competiția

Președintele francez Emmanuel Macron a apreciat că „drapelul Rusiei nu poate fi arborat la Jocurile Olimpice de la Paris” deoarece Rusia „nu își are locul într-un moment în care comite crime de război”, potrivit unui interviu acordat cotidianului L’Equipe și publicat miercuri seara, relatează AFP, citată de Agerpres.ro.

Întrebat despre prezența posibilă a atleților ruși la nivel individual, șeful statului francez a răspuns: „Doresc ca aceasta să fie o decizie în conștiința lumii olimpice (…) nu este statul gazdă cel care trebuie să decidă ceea ce trebuie să facă CIO (…) am încredere deplină în Thomas Bach”, președintele Comitetului Olimpic Internațional, scrie G4Media.

Președintele Macron a afirmat, de asemenea, că dorește ca ucrainenii să împărtășească această opinie.

„Evident, nu poate exista drapelul Rusiei la Jocurile de la Paris, cred că există un consens”, a spus președintele Macron în acest interviu pentru ziarul sportiv, „pentru că Rusia ca țară nu își are locul într-un moment în care a comis crime de război, când a deportat copii”.

„Adevărata întrebare pe care lumea olimpică va trebui să o tranșeze este ce loc să acorde acestor sportivi ruși care uneori s-au pregătit o viață întreagă și pot fi de asemenea victimele acestui regim”, a continuat el.

Dar cum să facem diferența între sportivii ruși complici și victimele regimului? „Aceasta este adevărata întrebare și, prin urmare, aici lumea olimpică are, în conștiință, opinia sa de dat și garanții de precizat”, explică șeful statului: „Și aceasta trebuie înțeles de către ucraineni (…) Acesta este exercițiul de echilibristică pe care va trebui să-l facem”, a conchis președintele francez.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău