„Două inimi gemene” | Ediția specială din acest an şi-a desemnat laureaţii. Mai multe premii au plecat peste hotarele țării

  • 16 Noiembrie 2018 13:31
„Două inimi gemene” | Ediția specială din acest an şi-a desemnat laureaţii. Mai multe premii au plecat peste hotarele țării

Cea de-a XVI-a ediţie a Festivalului Internaţional de Muzică Uşoară „Două inimi gemene. In memoriam Doina şi Ion Aldea-Teodorovici”, care s-a desfăşurat în perioada 13-15 noiembrie, şi-a desemnat joi, 15 noiembrie, seară câştigătorii. Gala laureaţilor a avut loc la Palatul Naţional „Nicolae Sulac” din Chişinău, informează MOLDPRES.

Directorul Festivalului, Eugenia Marin, mama Doinei Aldea-Teodorovici, a menţionat că la ediţia curentă au participat 43 de concurenţi (18 la secţiunea copii şi 25 – la secţiunea maturi) din opt țări: R. Moldova, Belarus, Bulgaria, Federația Rusă, România, Tadjikistan, Ucraina și Vietnam.

„Ediția 2018 a fost una specială, pentru că pe 15 noiembrie s-au împlinit 60 de ani de la nașterea Doinei. Sunt mulţumită de modul în care s-a desfăşurat ediţia din acest an, cu toate că a fost realizată cu mijloace financiare modeste”, a precizat Eugenia Marin.

La rândul său, președintele festivalului, Cristofor Aldea-Teodorovici, feciorul celor doi artiști a afirmat că de astă dată, s-a atras atenția la cântecele mai puțin cunoscute semnate de tatăl său, care ne-a lăsat moștenire peste 300 de piese.   

La ediţia din anul curent, Marele Premiu, la secţiunea copii, a fost cucerit de Maxim Ialnazov din Bulgaria, iar la categoria maturi premiul a fost adjudecat de Stanislav Țibari din Republica Moldova.

La secţiunea copii, premiul I  l-au obținut  Anastasia Barbă și Petronela Donicu (R. Moldova), premiul II - Valeria Vechiu și Valentin Carp (R. Moldova) și  premiul III – Ionel Prodan (R. Moldova) și Diana Ursulescu (România).

La categoria maturi, premiul I  a fost împărţit între Andrei Costaș, Valeria Marcu (R. Moldova) și  Gulinaz Fahturdinova (Tatarstan, Federația Rusă). Premiul II a fost obţinut de Hristiyana Dankova (Bulgaria), Ana-Maria Buliga și Iana Bosovici (R. Moldova). În posesia premiului III au intrat Hușruz Bahtovarșoev (Tadjikistan), Elizaveta Efimenko (Rusia) şi duetul Olesea și Grigoria Chiper (R. Moldova).

Premiul „Grigore Vieru”, acordat de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, a fost cucerit de duetul Mariana Cazacu și Andrian Panciuc (R. Moldova), iar premiul familiei Aldea-Teodorovici a revenit lui Denis Belecciu (R. Moldova).

Câştigătorii au fost selectaţi de un juriu internaţional în frunte cu telejurnalista Gutiera Prodan.

Juriul a acordat și premii speciale. Concurenţii au fost acompaniaţi de Orchestra condusă de Cristofor Aldea-Teodorovici, preşedintele Festivalului.

Deținătorul Trofeului primei ediții a Festivalului a fost interpretul Pașa Parfeni.  La ediţia din anul  trecut, Marele Premiu,  la secțiunea copii, a fost obținut de Erica Musteaţă din R. Moldova,  iar  la categoria maturi - de  Ro Ong Ha Thoai din Vietnam.

 

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chişinău
5,53 °C
cer acoperit de nori
Umiditate:56 %
Vint:6,7 m/s
Wed
10 °C
Thu
5 °C
Fri
5 °C
Sat
3 °C
Sun
4 °C

Curs oficial BNM 25 Februarie 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.3167 0.0560
USD 17.8504 0.0246
RON 4.0200 0.0103
UAH 0.7286 -0.0001
RUB 0.2734 -0.0029
Arhivă Radio Chișinău