„Dosarul „Metalferos” | Rezultatul acțiunilor de urmărire penală de ieri: 16 persoane au fost reținute

  • 04 August 2020 11:25
„Dosarul „Metalferos” | Rezultatul acțiunilor de urmărire penală de ieri: 16 persoane au fost reținute

Procuratura Generală, de comun cu Serviciul de Informații și Securitate, cu suportul Serviciului Protecție Internă și Anticorupție al MAI, au desfășurat, pe parcursul zilei de ieri, o serie de acțiuni de urmărire penală în dosarul vizând fraudarea SA ”Metalferos”.

Potrivit unui comunicat al Procuraturii, 31 de percheziții au fost realizate, ieri, la sediile firmelor-căpușe și intermediare din jurul companiei Metalferos, prin care erau achiziționate metalele, iar banii lichefiați. Acțiuni de urmărire penală au fost efectuate și la sediul Inspectoratului Național de Investigații al MAI.
 
În consecință, 16 persoane au fost reținute, printre care 4 polițiști din cadrul Direcției Investigare a Fraudelor Economice a INI. De asemenea, au fost ridicate mai multe obiecte și acte, relevante pentru această cauză penală.
 
Măsurile întreprinse au fost condiționate de rezultatele obținute în urma unui șir de acțiuni de urmărire penală și măsuri speciale de investigații, analiza unui spectru larg de documentație financiară și juridică, pentru viitor fiind preconizate și alte acțiuni de urmărire penală care vor viza și alte persoane implicate în fraudarea companiei.
 
Procuratura precizează că, investigațiile procurorilor nu periclitează, în nici un fel, activitatea cotidiană a companiilor respective, acțiunile organelor de drept fiind orientate exclusiv pe documentarea acțiunilor anterioare ale acestora, în calitate de întreprinderi cu capital de stat și dominație pe piața metalelor.
 
„Actele și acțiunile administrației companiilor respective urmează a fi analizate și încadrate procesual sub aspect de documentare a comiterii abuzurilor și depășirii atribuțiilor prevăzute de legislație și actele normative în domeniu, fapte ce ar fi cauzat prejudicii deosebit de mari intereselor publice”, se menționează în comunicatul instituției.
 
 
Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
13,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:75 %
Vint:3,6 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău