„Dosarul „Metalferos” | Rezultatul acțiunilor de urmărire penală de ieri: 16 persoane au fost reținute

  • 04 August 2020 11:25
„Dosarul „Metalferos” | Rezultatul acțiunilor de urmărire penală de ieri: 16 persoane au fost reținute

Procuratura Generală, de comun cu Serviciul de Informații și Securitate, cu suportul Serviciului Protecție Internă și Anticorupție al MAI, au desfășurat, pe parcursul zilei de ieri, o serie de acțiuni de urmărire penală în dosarul vizând fraudarea SA ”Metalferos”.

Potrivit unui comunicat al Procuraturii, 31 de percheziții au fost realizate, ieri, la sediile firmelor-căpușe și intermediare din jurul companiei Metalferos, prin care erau achiziționate metalele, iar banii lichefiați. Acțiuni de urmărire penală au fost efectuate și la sediul Inspectoratului Național de Investigații al MAI.
 
În consecință, 16 persoane au fost reținute, printre care 4 polițiști din cadrul Direcției Investigare a Fraudelor Economice a INI. De asemenea, au fost ridicate mai multe obiecte și acte, relevante pentru această cauză penală.
 
Măsurile întreprinse au fost condiționate de rezultatele obținute în urma unui șir de acțiuni de urmărire penală și măsuri speciale de investigații, analiza unui spectru larg de documentație financiară și juridică, pentru viitor fiind preconizate și alte acțiuni de urmărire penală care vor viza și alte persoane implicate în fraudarea companiei.
 
Procuratura precizează că, investigațiile procurorilor nu periclitează, în nici un fel, activitatea cotidiană a companiilor respective, acțiunile organelor de drept fiind orientate exclusiv pe documentarea acțiunilor anterioare ale acestora, în calitate de întreprinderi cu capital de stat și dominație pe piața metalelor.
 
„Actele și acțiunile administrației companiilor respective urmează a fi analizate și încadrate procesual sub aspect de documentare a comiterii abuzurilor și depășirii atribuțiilor prevăzute de legislație și actele normative în domeniu, fapte ce ar fi cauzat prejudicii deosebit de mari intereselor publice”, se menționează în comunicatul instituției.
 
 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
30,24
Câțiva nori
Umiditate:66 %
Vint:2,57 m/s
Fri
26
Sat
26
Sun
22
Mon
22
Tue
23

Curs oficial BNM 24 Mai 2021

MDL RATĂ TREND
EUR 21.6495 0.0123
USD 17.7143 -0.0284
RON 4.3942 0.0033
UAH 0.6459 0.0001
RUB 0.2412 0.0002
Arhivă Radio Chișinău