„Din respect”, Donald Trump anulează deplasarea delegației americane la Davos

  • 18 Ianuarie 2019 09:21
„Din respect”, Donald Trump anulează deplasarea delegației americane la Davos

Președintele Donald Trump a decis să anuleze deplasarea, săptămâna viitoare, a delegației americane la Forumul de la Davos din cauza "shutdown"-ului care blochează guvernul federal, a anunțat joi Casa Albă, relatează AFP.

"Din respect pentru cei 800.000 angajați americani care nu sunt plătiți și pentru a se asigura de sprijinul echipei sale, președintele Trump a anulat vizita delegației sale la Forumul economic mondial de la Davos, în Elveția", a anunțat purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Sarah Sanders, la o săptămână după ce Donald Trump și-a anulat propria participare.

În locul său, o delegație alcătuită în special din secretarul de stat american, Mike Pompeo, și secretarul la Comerț, Wilbur Ross, sub conducerea secretarului Trezoreriei, Steven Mnuchin, urma să se deplaseze în Elveția, pentru acest forum care se va desfășura între 21 și 25 ianuarie.

Forumul Economic Mondial (WEF), care va reuni elita economică și politică a lumii în stațiunea de schi Davos, așteaptă 3.000 de participanți, printre care 65 de șefi de stat sau de guvern.

Președintele francez, Emmanuel Macron, nu va participa nici el, din cauza "agendei încărcate", ca și premierul britanic, Theresa May, care acordă atenție Brexit-ului.

sursa: AGERPRES

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
10,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:0,51 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău