„Decizia dubioasă” de a-l asigura cu pază pe deputatul PSRM, Ștefan Gațcan, anchetată de SPPPS

  • 27 Ianuarie 2021 10:44
„Decizia dubioasă” de a-l asigura cu pază pe deputatul PSRM, Ștefan Gațcan, anchetată de SPPPS

Serviciul Protecție și Pază de Stat a lansat o serie de anchete interne, printre care și modul în care a fost asigurat cu pază deputatul Ștefan Gațcan, despre care s-a spus că ar fi fost sechestrat după ce a încercat să treacă de la PSRM într-o altă fracțiune.

Serviciul anunță că a inițiat următorul șir de anchete de serviciu în vederea stabilirii unor pretinse acțiuni ilegale admise în perioada anilor 2019-2020.

1.  Utilizarea în scopuri personale a bunurilor încredințate pentru exercitarea atribuțiilor funcționale (automobilele de serviciu, carduri de combustibil, reparația mijloacelor de transport personale etc.).

2. Avantajarea unor agenți economici în procedurile de achiziții urmare cărora au fost procurate servicii de asigurare și reparații auto.

3.Instituirea insignei de apartenență contrar prevederilor actelor normative (bugetul fiind prejudiciat în sumă de aproximativ 80 mii lei).

4.Închirierea unui spațiu locativ în scop personal, în temeiul contractului de locațiune achitat din bugetul Serviciului.

5. Însușirea unor sume bănești în schimbul combustibilului, pieselor auto și alte bunuri procurate din bugetul Serviciului.

6. Favorizarea unor ofițeri de protecție.

7. Decizia dubioasă de asigurare a protecției unei persoane cu funcție de demnitate publică (acordarea protecției dlui Ștefan Gațcan).

8. Examinarea legalității înstrăinării terenului de 1,5 ha din str. Vasile Lupu 28. Serviciul a primit în gestiune economică terenul respectiv în anul 2017 pentru construcția apartamentelor de serviciu. A fost achitat studiul de fezabilitate (cca 99.000 lei). Însă, în luna octombrie 2020 terenul a fost înstrăinat de către APP unui agent economic la prețul de 69 mln lei. În acest sens, Serviciul urmează să sesizeze Procuratura Anticorupție în vederea stabilirii circumstanțelor înstrăinării și cauzării prejudiciului.

Actualmente în cadrul SPPS sunt investigate și alte ilegalități unde urmează a fi stabilite toate circumstanțele care au dus la admiterea acestora.

În legătură cu rezultatele și acțiunile în urma acestor anchete de serviciu, SPPS declară că va informa în cel mai scurt timp.

Sursa: TVR MOLDOVA

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău