Coronavirus: Un Crăciun fără o mare reuniune de familie este cea mai bună opțiune, consideră OMS

  • 24 Noiembrie 2020 09:48
Coronavirus: Un Crăciun fără o mare reuniune de familie este cea mai bună opțiune, consideră OMS

Un Crăciun în grup restrâns, fără o mare reuniune de familie, este fără îndoială "ce mai bună opțiune" pe timp de pandemie pentru majoritatea țărilor, a estimat luni Organizația Mondială a Sănătății (OMS), informează AFP, preluat de Agerpres.

"Este incredibil de dificil pentru că, în special în perioada sărbătorilor, vrem foarte tare să fim cu familia noastră. Însă în unele cazuri, a nu avea o mare reuniune de familie este opțiunea cea mai sigură", a subliniat Maria Van Kerkhove, însărcinată cu gestionarea pandemiei în cadrul OMS.

Fără îndoială, cercetătoarea americană nu s-a referit doar la Crăciun, ci și la Thanksgiving (Ziua Recunoștinței), prin excelență sărbătoare de familie în SUA, ce va fi sărbătorită joi. Specialiștii atenționează în legătură cu un nou vârf de contaminări în această țară, deja printre cele mai afectate de COVID-19, cu aproape 260.000 de morți.

Potrivit Mariei Van Kerkhove, o celebrare online ar putea fi o soluție. "Chiar dacă nu puteți sărbători împreună anul acesta, puteți găsi mijloace de a sărbători când aceasta (pandemia) se va sfârși", a recomandat ea. "Facem astfel în familia mea și vom sărbători pe cinste atunci când (pandemia) se va sfârși", a mărturisit Maria Van Kerkhove.

Colegul său Michael Ryan, însărcinat cu situații de urgență al agenției ONU, a subliniat la rândul său că numărul de contaminări a crescut în Canada după Thanksgiving, sărbătorită aici pe 12 octombrie.

Potrivit lui Michael Ryan, ține de autorități să găsească echilibrul potrivit între "riscurile pentru sănătate și riscurile sociale și economice" legate de restricții în plină perioadă a sărbătorilor, care pot genera "multe frustrări și multe critici".

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
0
Ninsoare
Umiditate:86 %
Vint:8,23 m/s
Fri
-1
Sat
1
Sun
0
Mon
2
Tue
0

Curs oficial BNM 28 Ianuarie 2021

MDL RATĂ TREND
EUR 21.0295 -0.0678
USD 17.3561 -0.0272
RON 4.3139 -0.0137
UAH 0.6161 -0.0014
RUB 0.2294 -0.0018
Arhivă Radio Chișinău