„Ciuperca neagră”, infecția care afectează pacienții cu Covid din India, s-a răspândit în mai multe orașe. Au fost raportate 10 decese

  • 13 Mai 09:35
„Ciuperca neagră”, infecția care afectează pacienții cu Covid din India, s-a răspândit în mai multe orașe. Au fost raportate 10 decese

Numărul de cazuri de pacienți cu Covid din India care dezvoltă mucormicoză, denumită și „ciuperca neagră”, o infecție fungică rară, este în creștere, în contextul în care noul val mortal al pandemiei răscolește țara, transmteDIGI24.ro.

Potrivit sursei citate, zece noi decese din cauza ciupercii negre au fost raportate în India recent, conform The Independent – opt în districtul Thane din statul Maharashtra și alte două în Madhya Pradesh. Cazuri de mucormicoză au fost raportate însă într-o mulțime de alte state – în Delhi, Gujarat, Karnataka, Rajasthan sau Odisha.

Mucormicoza este o ciupercă feroce care este deobicei fatală dacă nu este tratată între una și trei zile”, a spus Dr. Anchal Gupta, chirurg oftalmolog din Delhi.

Medicii cred că mucormicoza apare la pacienții cu Covid din cauza folosirii steroizilor, un tratament necesar pentru cei în stare extrem de gravă. De asemenea, ciuperca mai apare și la persoanele cu un sistem imunitar compromis și poate apărea și ca infecție nosocomială.

Dr. Gaurav Kumar, de la spitalul Ram Manohar Lohia, spune că mucormicoza devine o provocare serioasă pentru medicii care tratează pacienți de Covid și că numărul de cazuri de infectare cu aceasta ciupercă crește cu cât numărul de cazuri grave de Covid se înmulțește și el.

Doctorii spun că pacienții care dezvoltă mucormicoză au o rată a mortalității de 50%.

Ministrul sănătății al guvernului local din Maharasthra, cel mai afectat stat, spune că doar această regiune înregistrează cel puțin 2.000 de cazuri de mucormicoză la pacienți Covid.

Statul Gujarat a raportat cel mai ridicat număr de cazuri noi – 100, iar autoritățile se străduiesc acum să creeze secții speciale de spital pentru pacienții care au dezvoltat și această infecție.

Deși autoritățile indiene nu au publicat încă date la nivel național cu privire la răspândirea mucormicozei, guvernul central a accentuat producția de amfotericină B, antifungicul folosit pentru tratarea ei, și a făcut apel la calm, menționând că nu se poate vorbi încă de o epidemie de mucormicoză.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
20,24
Nori împrăștiați
Umiditate:60 %
Vint:6,17 m/s
Tue
19
Wed
20
Thu
19
Fri
21
Sat
20

Curs oficial BNM 24 Mai 2021

MDL RATĂ TREND
EUR 21.6495 0.0123
USD 17.7143 -0.0284
RON 4.3942 0.0033
UAH 0.6459 0.0001
RUB 0.2412 0.0002
Arhivă Radio Chișinău